Ziarul electronic al arădenilor

Iată cele mai frecvente 4 mituri despre implanturile dentare

Deși implanturile dentare au fost folosite în stomatologie de multe decenii, încă se întâlnesc o mulțime de opinii contradictorii și adesea false despre ele.

Care este realitatea? Află în continuare cele mai comune mituri cu privire la implantul dentar.

Arată artificial

Există o concepție greșită că implanturile dentare arată artificial și nenatural. Nu este adevărat. Implanturile au fost create pe baza anatomiei naturale a dinților, ceea ce este posibil prin utilizarea componentelor de înaltă calitate.

Un implant realizat din titan acționează ca o rădăcină artificială, în timp ce o coroana dentara din ceramică integrală care este încorporată în el înlocuiește dintele natural și arată exact ca ceilalți dinți.

Forma, dimensiunea și nuanța unei coroane dentare sunt alese după consultarea pacientului astfel încât efectul estetic să fie consistent și satisfăcător. Un medic stomatolog cu experiență știe că cel mai bun implant este un implant imperceptibil la prima vedere. De aceea nu trebuie să îți fie frică de un efect artificial, căci implanturile tale pot arăta extrem de natural.

Implanturile sunt o metodă riscantă

Chiar dacă implantul este introdus adânc în os și stabilizat de gingii, mulți pacienți sunt îngrijorați că va cădea. Uită-te la cifre și statistici. Primul implant dentar a fost inserat în 1965. În decurs de o jumătate de secol, tehnologia de implantare s-a dezvoltat atât de mult încât tratamentele cu implant au succes în 98% din cazuri, deci este o procedură cu risc aproape zero.

Cu toate acestea, trebuie îndeplinite anumite condiții pentru a minimiza acest risc. Printre altele, pacientul trebuie să îndeplinească anumite condiții (ex. cantitatea potrivită de os pentru implant) și nu pot exista contraindicații medicale sau de sănătate care să împiedice procedura.

Dacă urmezi instrucțiunile stomatologului după procedură și ai grijă de implanturi – nu au cum să cadă. Mai există un aspect important care determină durabilitatea implantului – calitatea acestuia.

Implanturile dentare sunt ca protezele dentare 

Atât implanturile, cât și protezele dentare pot înlocui dinții pierduți, dar sunt de fapt două metode protetice diferite. O proteză mobilă este un corp străin care nu este fixat permanent în gură, ci îl poți îndepărta, așa că este nevoie de un lipici special pentru a-l atașa în gură în fiecare zi, astfel încât proteza să aibă o poziție stabilă. Protezele dentare pot provoca disconfort în situații sociale, probleme cu mâncatul, vorbirea și chiar se pot slăbi sau cădea.

Implantul dentar este imobilizat permanent prin integrarea lui în os. Funcționează ca un dinte normal, așa că poți mânca, râde și vorbi normal.

Implantarea este dureroasă

Implantarea, ca orice procedură chirurgicală, este o procedură invazivă, dar în ciuda preocupărilor celor care iau în considerare această formă de reconstrucție dentară, nu este dureroasă și durează relativ puțin. Medicul folosește anestezie locală, deci faza chirurgicală este nedureroasă.

În funcție de numărul de implanturi, procedura se efectuează sub anestezie locală, mai rar sub anestezie generală, care elimină complet durerea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.