Ziarul electronic al arădenilor

35 de migranți ascunși în TIR-uri încărcate cu mobilă şi piese auto, depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 35 cetăţeni din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu mobilă și piese auto, cu scopul de a ajunge în diferite state din Vestul Europei.

În sprijinul activităţii de control, alături de poliţiştii de frontieră au participat şi câinii de serviciu prezenţi în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria.

Conform autorităților de frontieră, la PTF Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, respectiv un bulgar, aflați la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în România și Bulgaria. Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă și piese auto, pentru societăți comerciale din Germania.

În timpul efectuării controlului amănunţit al automarfarelor, câinii de serviciu au semnalat prezența unor persoane în cele două mijloace de transport.

Astfel, după deschiderea semiremorcilor, în interior au fost descoperiți 35 cetăţeni din diverse state (Turcia, Afganistan, Pakistan, Nepal, Tunisia, Irak și Somalia), ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din Vestul Europei.

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.