Ziarul electronic al arădenilor

Autopsia deţinutului mort arată că suferea de epilepsie, iar crizele i-ar fi putut provocat rănile

Autopsia în cazul deţinutului din Arad decedat în spital, pe corpul căruia au fost găsite urme ce păreau a fi cauzate de lovituri, arată că victima suferea de epilepsie, iar rănile, care sunt anterioare încarcerării, ar fi putut fi cauzate de crizele pe care le avea.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ruxandra Tarcea, a declarat marţi, pentru Agerpres, că dosarul de cercetare a fost întocmit in rem pentru lovituri cauzatoare de moarte, dar cel mai probabil va fi clasat de procurori.

Conform raportului medico-legal, primit marţi dimineaţă de anchetatori, nu există indicii că deţinutul a fost bătut, iar rănile de pe corp au fost produse anterior încarcerării. Medicii legişti consideră că bărbatul s-ar fi putut răni în urma unor crize de epilepsie pe care le-a suferit.

Deţinutul care a decedat luni dimineaţă în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad avea 35 de ani şi era din localitatea arădeană Buteni. El a fost dus în Penitenciarul Arad de către poliţişti joi seară, pentru a executa o condamnare de doi ani de închisoare.

Vineri, bărbatul a acuzat dureri abdominale şi a fost îngrijit la cabinetul medical din penitenciar, dar în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost chemată o ambulanţă pentru că starea deţinutului s-a agravat.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în urma unui stop cardiorespirator, fiind resuscitat de echipajul de pe ambulanţă. Duminică, el a fost supus unei proceduri chirurgicale, respectiv i s-a făcut un drenaj pentru că avea o hemoragie la plămâni. Ulterior a fost internat la ATI, unde a decedat luni.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Ionuţ Iovescu, declarase luni că primele cercetări ale anchetei interne arată că deţinutul nu a fost implicat în nicio altercaţie în locul de detenţie.

„Legat de urmele de violenţă de pe corp, se pare că acestea sunt mai vechi. Primele date ale anchetei interne arată că nu a fost implicat în nicio altercaţie în penitenciar“, a spus Iovescu.

sursa: Agerpres

Anchetă. Un deţinut din Penitenciarul Arad a murit în spital şi avea urme de violenţă pe corp

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.