Ziarul electronic al arădenilor

IATA ce NU stiai despre consumul de cannabis

Desi in Romania doar consumul de cannabis in scopuri medicinale este legal si chiar si aceasta  lege intampina anumite probleme cand vine vorba de punerea in practica, marijuana este o planta extrem de folosita in toate partile lumii si chiar legala in anumite state.

Catalogata deseori ca un drog, multi specialisti afirma ca marijuana este mai putin nociva decat populara bautura Cola, alcoolul sau tutunul, care sunt toate legale in aproape orice colt al lumii.

Am adunat pentru tine cateva informatii interesante despre consumul de cannabis pe care sigur NU le stiai:

Unde este legal consumul de cannabis?

In Canada, cannabisul a devenit legal in anul 2018, iar in cateva state din SUA, cum ar fi Wasington, Michigan, Vermont sau Alaska au legalizat consumul acestei plante in ultimii ani. Cum SUA este un etalon al civilizatiei si modernizarii, se estimeaza ca din ce in ce mai multe state vor legaliza consumul de marijuana anul acesta si in anii urmatori.

In Europa, consumul de cannabis este legal in mai multe tari, cum ar fi Olanda, Belgia, Elvetia, Spania sau Portugalia. Diferentele o fac legile legate de cantitatea maxima care este admisa pentru posesie.

Daca planuiesti o vacanta intr-una din tarile enumerate mai sus, in care consumul de cannabis este legal, poti intra pe www.seedsmafia.ro de unde poti achizitiona diverse soiuri de seminte de marijuana.

Ce beneficii are cannabisul?

Studiile din ce in ce mai diverse arata ca marijuana poate fi folosita pentru a trata, controla sau ameliora simptomele multor afectiuni si probleme medicale. Cateva dintre benficiile pe care aceasta planta le ofera sunt:

* Poate ameliora durerea cronica. Numeroase studii au aratat ca marijuana ar putea fi eficienta in ameliorarea durerii cronice.

* Ar putea fi de folos celor care sufera de anxietate, depresie sau stres post-traumatic. Studiile au aratat ca aceasta poate ameliora simptomele acestor boli, ajutand pacientii sa se simta mai bine. In aceste cazuri, uzul de cannabis trebuie strict prescris si supravgheat de un specialist, deoarece marijuana ar putea dauna in cazul altor tulburari psihiatrice cum ar fi tulburarea bipolara.

* Ar putea incetini evolutia bolii Alzheimer. In 2006 mai multi oameni de stiinta au pus bazele unui studiu, care desi se afla inca la inceput, ar putea descoperi beneficii nebanuite ale cannabisului la pacientii cu Alzheimer si dementa.

Cannabisul, desi ilegal in multe parti ale lumii, ar putea aduce beneficii serioase in numeroase afectiuni, dupa cum arata studiile recente. Desigur, consumul nu trebuie efectuat nesupravegheat si fara a cere opinia unui specialist.

surse foto:

https://www.shutterstock.com/image-photo/doctor-hand-hold-offer-patient-medical-1258515634

https://www.shutterstock.com/image-photo/cannabis-on-canada-map-legalization-concept-1221707137

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.