Ziarul electronic al arădenilor

„HeforShe“ – Petiţie online pentru o campanie privind egalitatea de gen

egalitate-sanseMinisterul Muncii a lansat pe site o petiţie online pentru susţinerea unei campanii iniţiate de ONU, care vizează egalitatea de gen şi are ca scop obţinerea sprijinului din partea bărbaţilor.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi a lansat pe site petiţia online pentru susţinerea campaniei UN Women “HeforShe”, care urmăreşte să obţină sprijinul bărbaţilor pentru egalitatea de gen.

Ministrul Rovana Plumb şi coordonatorul Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Ioana Cazacu, îi invită pe cei interesaţi să sprijine egalitatea de gen, iar pe bărbaţi să semneze petiţia online.

“Îi invit pe toţi cei interesaţi să semneze şi, astfel, să transmitem un mesaj clar că România susţine egalitatea de şanse şi drepturile femeilor”, spune Rovana Plumb.

Campania “HeforShe” a fost lansată la ONU, în luna septembrie 2014, de către U.N. Women, se desfăşoară timp de un an şi reprezintă o acţiune de solidaritate pentru egalitatea de gen. Ambasadoarea campaniei este actriţa britanică Emma Watson.

Petiţia poate fi semnată accesând adresa de internet http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/2014-domenii/egalitate-de-sanse-intre-femei-si-barbati/3810-heforshe-campaign.

Ziua Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi este marcată în fiecare an în 8 mai.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.