Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Grupare infracțională, destructurată. Două persoane din Ineu, duse la audieri

O grupare infracțională specializată în trecerea frauduloasă a frontierei de stat a fost destructurată de polițiștii, iar mai multe persoane, dintre care două din Ineu, au fost duse la audieri.

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au desfășurat, miercuri, o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate.

„Acțiunea a avut ca scop destructurarea unui grup infracțional organizat format din 7 persoane, specializat în comiterea de infracțiuni la regimul frontierei de stat (trafic de migranți/trecere frauduloasă a frontierei de stat), respectiv contra înfăptuirii justiției (favorizarea infractorului).

Din cercetări a reieșit că doi dintre membri grupării, dintre care unul reprezentativ în cadrul conducerii grupării infracționale cunoscută sub numele de «Clanul Sportivilor», ar fi săvârșit mai multe furturi cu prejudicii mari și în bandă organizată pe teritoriul Elveției“, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad.

Pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor, ar fi coordonat și organizat împreună cu ceilalți 5 membri ai grupării, repatrierea lor și a unui copil minor în țară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul îngreunării cercetărilor și tragerii acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate.

„În cauză, au fost desfășurate trei percheziții domiciliare, una în București și două pe raza județului Arad, fiind puse în executare 7 mandate de aducere, 2 în București, 4 în județul Arad și unul în municipiul Constanța. Două persoane din București, două din Ineu (județul Arad) și una din Constanța au fost conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul al polițiștilor de investigații criminale din Constanța și D.G.P.M.B. – Serviciului Grupări Infracționale Violente și al celor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Arad.

UPDATE

Doi bărbaţi din Ineu şi unul din Bucureşti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate de DIICOT şi poliţişti la presupuşi traficanţi de migranţi, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

„Urmare a activităţilor desfăşurate în cursul zilei de miercuri de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale şi DIICOT, doi bărbaţi, de 33 şi 46 de ani, din oraşul Ineu, şi unul de 39 de ani din Bucureşti, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Arad, urmând a fi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă“, a anunțat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.