Ziarul electronic al arădenilor

Grup de traficanţi de droguri condus de un deţinut, destructurat

Un grup de traficanţi de droguri condus de un deţinut din Penitenciarul Timişoara a fost destructurat de procurorii DIICOT Arad şi poliţişti, care au efectuat, miercuri, 35 de percheziţii domiciliare, dintre care două în penitenciare.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Română, grupul infracţional organizat era specializat în comiterea de infracţiuni la regimul substanţelor stupefiante şi psihoactive în formă continuată.

„În fapt s-a reţinut că, în perioada martie-noiembrie 2021, un suspect, încarcerat în Penitenciarul Timişoara, a constituit un grup infracţional organizat împreună cu alţi doi suspecţi, în vederea săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc/mare risc şi operaţiuni cu produse susceptibile să aibă efecte psihoactive, grup la care au aderat mai multe persoane.

În cadrul grupului, doi dintre suspecţi au avut rolul de lideri, ocupându-se de organizarea, conducerea şi controlul activităţii infracţionale de trafic de droguri de risc/mare risc şi operaţiuni cu produse susceptibile să aibă efecte psihoactive, procurarea de substanţe interzise şi distribuirea acestora către palierele inferioare, aceştia fiind totodată şi cei care colectau banii proveniţi din activitatea ilicită“, se arată în comunicat.

Anchetatorii spun că membri ai grupului – unul fiind încarcerat în Penitenciarul Botoşani – au furnizat în mod direct droguri de risc şi mare risc, iar alţi suspecţi au asigurat vânzarea acestora către diverse persoane din judeţele Arad şi Timiş.

La sediul DIICOT Arad vor fi audiate 37 de persoane.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.