Ziarul electronic al arădenilor

Grenadă defensivă și cartușe de infanterie, găsite pe malul Mureşului

Pirotehniştii au fost solicitați să intervină pentru ridicarea unei grenade defensive care prezenta risc de explozie, găsită pe malul râului Mureş, într-un parc din municipiul Arad.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, în urma unui apel făcut, luni, la 112, echipa pirotehnică s-a deplasat pe malul Mureşului, în zona Parcului Europa, unde doi copii au găsit pe malul râului două tuburi de cartuşe.

„Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului din zonă și a mai descoperit 23 cartușe de infanterie, diferite calibre, și o grenadă de mână defensivă. Muniția provine din cel de-Al Doilea Război Mondial. Grenada de mână defensivă, îngropată jumătate în pământ, nu avea cuiul de siguranță și prezenta pericol la ridicare. A fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice  de la ISU Alba“, a informat ISU Arad.

Pe timpul nopții, zona a fost delimitată și păzită de polițiști.

„În urma cercetărilor executate de echipa pirotehnică s-a luat decizia asigurării zonei pentru extragerea grenadei din pământ cu ajutorul unui dispozitiv tip gheară, cu o lungime de 50 de metri“, au mai precizat reprezentanţii ISU Arad.

UPDATE

În cursul zilei de marți, ISU Arad a anunțat că echipa pirotehnică a reușit asigurarea grenadei și ridicarea ei în condiții de siguranță.

„Muniția va fi transportată și distrusă în poligonul de la Felnac“, au precizat reprezentanții ISU Arad.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.