Ziarul electronic al arădenilor

Gospodării inundate în comuna Bata. Pompierii au intervenit pentru a ajuta localnicii

Mai multe gospodării din comuna arădeană Bata au fost afectate de inundaţii în urma unei ploi torenţiale, apa ajungând şi la un metru în curţile oamenilor şi pe străzi, iar pompierii au intervenit, luni, pentru a-i ajuta pe localnici.

Primarul comunei Bata, Ion Micurescu, a declarat, pentru Agerpres, că au căzut peste 100 de litri de apă pe metru pătrat în 40 de minute cât a durat ploaia, însoţită de grindină.

„A fost potop, în 100 de ani a mai fost doar o dată aşa ceva în zonă. A venit viitura de pe deal şi a măturat tot. În acest moment sunt 18 gospodării afectate şi o pensiune în care nouă încăperi au fost inundate. Avem sute de hectare de teren agricol acoperite complet cu apă. În unele locuri apa a depăşit un metru, au fost multe materiale luate de apă, nu ne putem apăra în faţa unei astfel de viituri. Fântânile sunt afectate, pompierii ne ajută să le curăţăm“, a precizat primarul Ion Micurescu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a transmis că, în urma fenomenelor meteorologice, pompierii militari ai Secţiei Bârzava şi ai Gărzii de Intervenţie Birchiş ajută la curăţarea fântânilor din Bata.

„În urma fenomenelor meteorologice avertizate, pompierii militari ai Secției Bârzava și ai Gărzii de intervenție Birchiș intervin cu o motopompă pentru evacuarea apei din aproximativ 15  fântâni, în localitatea Bata. Până la această oră au fost decolmatate 8 fântâni“, a transmis ISU Arad, luni, la orele amiezii.

UPDATE

ISU Arad a informat, în jurul orei 14.30, că pompierii au finalizat misiunea de evacuare a apei din toate cele 13 fântâni colmatate din localitatea Bata.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.