Ziarul electronic al arădenilor

Dan Pocrișer: Orașul Pâncota va avea o creșă finanțată integral din fonduri guvernamentale

Proiectul „Construire creșă în orașul Pâncota” a pornit încă din anul 2021, când, după introducerea în Lista de Investiții a Primăriei Orașului Pâncota, a fost depusă solicitarea pentru finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

„Finanțarea creșei a fost aprobată anul trecut, după care au urmat procedurile de licitație publică pentru desemnarea constructorului.Luna trecută s-au finalizat procedurile, urmând ca lucrările să înceapă cel mai probabil în luna august. Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de maxim 18 luni.

Primăria Pâncota a pus la dispoziție terenul necesar, respectiv curtea și grădina clădirii din Pâncota strada Avram Iancu, nr. 3.

Creșa are capacitatea pentru 40 de copii, cu vârsta între 0 – 3 ani, fiind dotată cu dormitoare, bucătărie, băi, săli de joacă, spălătorie, birouri, cabinet medical și alte spații, toate utilate, astfel încât la sfârșitul lucrărilor să poată fi pusă în funcțiune.

Suprafața clădirii va fi de 1.050 mp, vor fi amenajate 11 locuri de parcare, iar valoarea totală se ridică la 8 milioane lei + TVA, valoare finanțată integral din fonduri guvernamentale”, spune primarulu orașului Pâncota, Dan Pocrișer.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.