Ziarul electronic al arădenilor

Folosirea ambalajelor biodegradabile: 4 beneficii pentru afacerea ta

Ambalajele biodegradabile au început să fie tot mai utilizate. Atât proprietarii de afaceri, cât și clienții acestora pun tot mai mult accent pe latura sustenabilității făcând ca alegerile lor să aibă un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și vieții în general.

Atunci când ambalajele reprezintă o componentă importantă a afacerii tale, este important să ții cont cu toate schimbările, noutățile și trendurile legate de acestea.

Tranziția de la ambalajele tradiționale la cele biodegradabile de unică folosință este un pas important pentru orice afacere și vine la pachet cu o serie de beneficii pe care poate încă nu le-ai luat în calcul până acum:

Reputația companiei și imaginea brandului

Pentru că numărul persoanelor care încep să înțeleagă și să conștientizeze impactul negativ al ambalajelor ne-reciclabile este în creștere, clienții și afacerile încep să aleagă în mod special produse împachetate în ambalaje eco friendly. Utilizarea ambalajelor biodegradabile prietenoase cu mediul ajută la îmbunătățirea imaginii brandului sau a afacerii tale.

Folosirea ambalajelor eco-friendly vor pune afacerea ta într-o lumină foarte bună și va contribui la îmbunătățirea imaginii de organizație sustenabilă și orientată spre un stil de viață verde, întărind în același timp relația cu comunitatea și cu clienții.

Sunt multe situații și locuri unde în mod oficial a fost interzisă utilizarea pungilor de plastic, și o restricție în ceea ce privește utilizarea recipientelor de plastic nu ar putea fi exclusă, în viitorul apropiat. Începând să utilizezi ambalajele biodegradabile, compania sau afacerea ta poate fi cu un pas înaintea concurenței.

Atragerea de noi clienți

Când clienții tăi vor descoperi că utilizezi ambalaje regenerabile și biodegradabile, vor înțelege mesajul pe care îți dorești să îl transmiți, și anume acela că îți pasă de mediul înconjurător, te gândești la binele planetei și îți dorești ca generațiile viitoare să trăiască într-o lume mai bună și mai curată. Sunt multe persoane care au ales deja de ceva timp să aibă un stil de viață cât se poate de verde și orientat spre grija pentru mediul înconjurător. Utilizând acum recipiente și ambalaje biodegradabile, în timp ce poate alte companii din domeniu încă nu fac acest lucru, reușești să te remarci în piață și să îți construiești o bună reputație care, fără îndoială, pe termen lung va avea efecte benefice.

Economisești bani

Utilizarea ambalajelor eco-friendly în locul celor tradiționale, înseamnă mai puține deșeuri generate de compania ta.  De regulă, firmele cheltuie sume importante de bani pentru colectarea deșeurilor din plastic, ceea ce înseamnă cheltuieli foarte mari în fiecare lună pentru această componentă a activității.

Atunci când alegi ambalaje biodegradabile, atât cantitatea de deșeuri de plastic cât și costurile aferente, pot fi reduse considerabil. De asemenea, procesele de fabricație au tendința de a fi mai eficiente, reducând prețurile și minimizând impactul nociv asupra pământului.

Diversitatea produselor

Ambalajele biodegradabile se găsesc într-o mare varietate de sortimente – cutii, recipiente, boluri, tăvi, pungi și așa mai departe. Acestea sunt disponibile în diverse mărimi, culori și modele pentru a putea fi cu ușurință integrate în orice domeniu de activitate care necesită folosirea ambalajelor.

Aceste ambalaje sunt realizare din materiale reciclabile, dar în același timp sunt extrem de rezistente, pot fi folosite la temperaturi mari sau foarte scăzute, astfel că pot fi puse atât în cuptorul cu microunde cât și în congelator. Pe Neopack.ro poți găsi exact aceste modele de ambalaje biodegradabile de care ai nevoie pentru afacerea ta.

Clienți mai mulțumiți

Clienții vor aprecia cu siguranță ambalajele sustenabile pe care un business-ul tău le folosește, nu doar pentru că în felul acesta arăți că îți pasă de mediul înconjurător, dar și pentru că depozitarea și reciclarea ambalajelor va fi mai ușoară pentru fiecare dintre el.

De exemplu, atunci când o afacere își ambalează produsele într-un mix de plastic și carton, clientul va trebui să petreacă mai mult timp pentru a recicla. Atunci când este utilizată o cutie de carton, de exemplu, clientul tău fie va putea refolosi respectivul ambalaj într-un anumit scop, ori îl va putea recicla simplu, folosind containerele dedicate acestui tip de deșeu.

sursa foto: unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.