Ziarul electronic al arădenilor

Cum sa joci Blackjack ca un profesionist – reguli, sfaturi si strategii

Blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri intalnite in cazinourile online, deoarece nu este deloc complicat: jucatorul care are suma cartilor 21 sau un numar cat mai apropiat de acesta, castiga mana.

Jocurile de masa sunt foarte entertaining atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, insa pot oferi destul de multa dependenta daca nu stii cum sa le gestionezi. De aceea, este foarte important sa joci responsabil si sa stii atunci cand sa te opresti. Pe langa acest lucru, gamblingul poate deveni o problema in randul adolescentilor din Romania si nu este recomandat sa fie promovat celor de varste foarte fragede.

Iata care sunt cele mai populare strategii la Blackjack!

Daca esti la inceput si vrei sa stii cum se joaca Blackjack, trebuie sa incepi prin a cunoaste termenii specifici si modul de desfasurare.

Pentru inceput, jucatorii primesc 2 carti care sunt pozitionate cu fata in sus, pentru a le putea vedea orice participant. Dealerul va primi si el 2 carti, iar una dintre ele este cu fata in jos. Asul reprezinta 1 sau 11, in functie de preferinte, cele intre 2 si 10 au exact valoarea scrisa pe ele, iar juvele, dama si popa reprezinta tot 10.

Urmeaza desfasurarea jocului, unde cartile sunt impartite. In functie de reguli, jucatorii au de obicei 4 optiuni: hit (mai vreau o carte), stand (nu mai iau carte), split (in cazul in care un jucator are dubluri, poate sa le imparta in 2 maini diferite) și double down (dublez suma si mai iau o singura carte). De asemenea exista si varianta de surrender, care permite retragerea imediata chiar din momentul primirii celor doua carti initiale,  insa nu este atat de populara.

Dealerul are si el un rol foarte important si te poate ajuta in desfasurarea jocului. De exemplu, atunci cand cartea lui, care este cu fata in sus, reprezinta un As, orice participant poate paria un insurance. Acest lucru dezvaluie numarul de puncte pe care il are casa. Daca jucatorul castiga, i se ofera de doua ori suma insurance-ului. De asemenea, se poate intampla ca, in urma impartirii, sa ai chiar 21 de puncte. Atunci, dealerul iti ofera inca 30 de jetoane peste pariul pus de tine initial.

Strategia Paroli este una dintre cele mai populare sisteme de joc folosite de incepatori, pentru ca nu prezinta riscuri foarte mari. Aceasta se bazeaza pe dublarea sumei investite dupa fiecare pariu castigat. De exemplu, stabileste pentru primul joc o miza. La cel de-al doilea pariu, miza trebuie sa fie egala cu primul castig si tot asa. Incearca sa iti pregatesti dinainte aceasta strategie, pentru a nu ajunge sa investesti din greseala sume mult prea mari.

De asemenea, mai exista strategii precum: Sistemul Martingale, Sistemul Labouchere sau Sistemul Plus 50%. Daca vrei sa exersezi, toate jocurile de masa de pe Sportingbet.ro iti ofera sansa de a folosi aceste strategii pentru a-ti imbunatati metoda de joc, punandu-ti la dispozitie versiuni free. In cazul in care te vei simti pregatit, poti trece la cele cu bani.

Asadar, daca te pasioneaza jocurile de masa tip gambling, poti incerca sa exersezi pe site-urile online. Tine cont de sfaturile de mai sus si antreneaza-ti strategiile pana sa incepi sa joci pe bani.

sursa foto: Shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.