Ziarul electronic al arădenilor

Finanțare pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice, în județul Arad

Conducerea Fondului Național de Mediu a semnat contractul de finanțare pentru 17 microbuze electrice, pentru următoarele localități: Ineu, Lipova, Pecica, Nădlac, Sebiș, Curtici, Păuliș, Șagu, Beliu, Bocsig, Cermei, Pilu, Conop, Cărand, Archiș, Hășmaș, Șilindia.

Prin proiectul „Promovarea unui transport sustenabil și nepoluant pentru elevii din județul Arad’’, Consiliul Județean Arad își propune să îmbunătățească transportul școlar la nivel de județ, raportat la protejarea mediului și promovarea dezvoltării durabile.

„Ca parte a angajamentului nostru pentru educația pentru mediu și sustenabilitate, ne-am asumat să aducem îmbunătățiri semnificative în condițiile de transport pentru elevi. Astfel, prin achiziționarea de microbuze școlare electrice, ne propunem să reducem emisiile de gaze cu efect de seră și să contribuim la îmbunătățirea calității aerului în comunitatea noastră. Microbuzele electrice reprezintă o soluție modernă și ecologică pentru transportul școlar, având un consum energetic redus și fiind prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

În prezent, la nivelul Consiliul Județean se derulează prin SEAP procedura de achiziție a unui alt lot de 24 de microbuze electrice pentru școlile din județ. Valoarea contractului de finanțare este, în acest proiect, de 30,1 milioane lei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.