Ziarul electronic al arădenilor

Falcă mai vrea un Eurovision la Arad și este dispus să dea bani mai mulți

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că le-a propus celor de la Televiziunea Română, organizatorii Eurovision România, continuarea colaborării, iar municipalitatea este dispusă să aloce mai mulți bani pentru astfel de evenimente.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă la care au participat și organizatorii Eurovision România.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a precizat că a făcut deja o ofertă şi pentru anul viitor, dorind ca acest eveniment să fie organizat tot la Arad.

„Avem şi oferta pe anul 2020, vrem în continuare acest parteneriat cu TVR, poate şi creştem dimensiunea acestui eveniment, pentru că suntem dispuşi să alocăm fonduri mai mari. Vom trimite şi oferta scrisă. Aradul nu a beneficiat de o expunere şi promovare atât de mare la costuri atât de mici. Dacă facem un calcul, ieşim în avantaj“, a spus Gheorghe Falcă.

Prezent la conferinţa de presă desfăşurată, vineri, la Arad, directorul TVR Timişoara, Andrei Boroşovici, a declarat că Sala Sporturilor „a fost transformată într-un imens studio, fiind împachetată în pânză neagră“, ceea ce va ajuta la creşterea calităţii sunetului.
„În ultimii ani, TVR a încercat să scoată acest eveniment din platou, să ieşim către public, în diferite oraşe ale ţării, pentru ca toată lumea să poată să vadă Eurovisionul. Mă bucur că autorităţile locale şi judeţene din Arad au înţeles că acest spectacol este al tuturor şi sper ca pe viitor să nu punem o barieră aici, ci să dezvoltăm show-ul în vestul ţării“, a declarat Andrei Boroşovici.

Regizorul evenimentului, Dan Manoliu, a spus că a doua şi ultima semifinală Eurovision România se va desfăşura după acelaşi concept ca la Iaşi, dar va fi „o semifinală puternică, pentru că sunt nume mari care se vor întrece pentru a ocupa cele cinci locuri din partea juriului şi locul din partea publicului“.

A doua şi ultima semifinală Eurovision va avea loc la Arad, în Sala Sporturilor „Victoria“, unde sunt aşteptaţi peste 1.200 de spectatori, care vor putea urmări show-ul pregătit de TVR.

Astfel, Sala Sporturilor „Victoria“ din Arad a fost transformată într-un imens studio de televiziune, interiorul fiind căptuşit cu o pânză neagră, care va ajuta la ridicarea nivelului de calitate al sunetului de pe scena ultimei semifinale Eurovision, ce va avea loc duminică şi care se va încheia cu un recital al artistului italian Alessandro Canino.

Piesele semifinaliste care vor intra în competiţie sunt: Ielele – 2 Gents, Tears – Georgy, Right now – Olivier Kaye, Discrete – Xonia, Make me your man – TWM, Give up now – Johnny Bădulescu, High heels on – Echoes, Your journey – Aldo Blaga, Daina – Letitia Moisescu & Sensibil Balkan, Dear father – Laura Bretan, On a Sunday – Ester Peony, Renegades – Linda Teodosiu.

Publicul votează şi alege una dintre piesele care merg mai departe, în timp ce juriul va alege celelalte cinci piese din totalul de şase care vor ajunge în Finala Naţională.

Înaintea începerii spectacolului, pe scenă va avea loc un recital de 15 minute al trupei Q Band, iar semifinala Eurovision de la Arad se va încheia cu un concert al italianului Alessandro Canino, care va cânta alături de trupa Hit Italy.

Semifinala, prezentată de Ilinca Avram şi Aurelian Temişan, va fi transmisă live la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+, duminică, de la ora 21,00.

Evenimentul este realizat de Televiziunea Română, în parteneriat cu Primăria Arad şi Consiliul Judeţean Arad.

Finala Naţională va avea loc pe 17 februarie, la Bucureşti. La finalul celor trei spectacole ale Selecţiei Naţionale 2019, se va afla cine va reprezenta România pe scena concursului Eurovision, care va avea loc anul acesta la Tel Aviv.

foto: Facebook

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.