Ziarul electronic al arădenilor

Două şcoli nu au fost deschise din cauza lucrărilor de reabilitare, iar 22 din cauza pandemiei

Elevii de la două şcoli din comuna arădeană Vărădia de Mureş nu au început cursurile la clasă, luni, chiar dacă nu există o problemă privind incidenţa COVID-19, însă clădirile sunt în curs de reabilitare şi nu există nici electricitate, în timp ce copiii de la 22 de şcoli din judeţ vor învăţa doar online din cauza pandemiei.

Inspectorul şcolar general al judeţului Arad, Marius Gondor, a declarat, că în „scenariul roşu“ cauzat de pandemia de coronavirus se află 22 de şcoli din şase localităţi. Aici, incidenţa cazurilor de COVID-19 nu a permis începerea cursurilor în sălile de clasă, astfel că cel puţin două săptămâni elevii vor învăţa online.

Conform ISJ, 112 şcoli din judeţ se află în „scenariul galben“, iar 303 se află în „scenariul verde“.

Şeful ISJ Arad a precizat că o situaţie specială se întâlneşte în Vărădia de Mureş, unde în cele două clădiri din satul cu acelaşi nume şi satul aparţinător Juliţa nu au fost începute cursurile din cauza unor lucrări.

„La aceste două şcoli, din satele Vărădia de Mureş şi Juliţa, nu există o incidenţă a cazurilor de COVID-19 care să pună probleme, dar clădirile nu au fost pregătite la timp pentru reluarea cursurilor. Şcolile sunt în scenariul roşu din cauza infrastructurii, practic clădirile sunt în reabilitare, deşi astăzi ar fi trebuit să fie pregătite să primească elevi. În schimb, acolo nu există nici electricitate, din cauza şantierului“, a spus Marius Gondor.

În cele două unităţi învaţă 156 de copii de şcoală primară şi gimnazială şi nu se ştie când vor putea fi primiţi din nou în clase.

Primarul comunei Vărădia de Mureş, Crina Miculiţ, a declarat că „lucrările de reabilitare a celor două şcoli sunt în grafic şi trebuie încheiate în septembrie 2021“.

Primarul spune că sălile de cursuri au fost deja renovate, însă admite că nu s-a reuşit racordarea clădirilor la reţeaua de electricitate.

Lucrările de reabilitare a şcolilor din Vărădia de Mureş şi Juliţa au început anul trecut şi costă, în total, aproximativ 4,5 milioane de lei.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.