Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Siria, Libia si Algeria, depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cinci cetăţeni străini, proveniţi din Siria, Libia si Algeria, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

Trei dintre migranți au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul sirian A.H., în vârstă de 23 de ani, care conducea un autovehicul Ford Ranger, înmatriculat în Germania.

În timpul efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport au fost descoperite, ascunse în zona destinată transportului de marfă, trei persoane de sex masculin.

„Persoanele în cauză  au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 23 şi 42 ani, care au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

Tot la PTF Nădlac II, poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea terminalului de marfă de pe sensul de ieşire din România, la aproximativ 80 de metri de linia de frontieră, doi bărbaţi care se deplasau pe jos spre Ungaria.

„Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit şi i-au oprit pe cei doi, iar cu ocazia verificărilor preliminare, au stabilit că sunt cetăţeni din Libia, respectiv Algeria, în vârstă de 23 şi 27 de ani. Cei doi tineri au declarat că doreau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge vestul Europei“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În cele două cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini şi de trafic de migranți pentru șoferul sirian, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.