Ziarul electronic al arădenilor

Dosar penal după confirmarea unor cazuri de COVID-19 la angajaţi ai spitalului din Ineu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu au anunțat, vineri, că au înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce la spitalul din acest oraş au fost confirmate două cazuri de infectare cu noul coronavirus la cadre medicale.

Procurorii s-au sesizat din oficiu, după ce au apărut în spaţiul public informaţiile cu privire la infectarea unor angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Ineu.

Cercetările se fac in rem, cu privire la faptă.

„Din conţinutul actului de sesizare rezultă că organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu ca urmare a unor articole apărute în mediul on-line, articole din care rezultă că la Spitalul Orăşenesc Ineu, în data de 26.03.2020, au fost confirmate pozitiv două persoane ca fiind infectate cu noul coronavirus. În prezent se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «zădărnicirea combaterii bolilor» prev. şi ped. de art. 352 alin. 2 din C. pen. Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale“, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Anterior, un dosar similar a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, după ce a fost confirmat un caz de COVID-19 la un pacient de 64 de ani care a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad.

Liderul Sanitas Arad a declarat, vineri, pentru Agerpres, că zece cadre medicale, opt de la SCJU Arad şi două de la Spitalul Orăşenesc Ineu, sunt confirmate cu noul coronavirus.

CITITI SI: Cadre medicale de la două spitale din Arad și Ineu, confirmate cu COVID-19

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.