Ziarul electronic al arădenilor

Albitul dinților este dăunător? Află aici!

Nimeni nu vrea să fie cunoscut pentru dinții săi galbeni. Cercetările recente sugerează că ar putea exista un dezavantaj al benzilor de albire și a gelurilor de acest tip. Probabil că le-ai văzut (sau chiar le-ai folosit), acestea fiind concepute pentru a acționa pe baza peroxidului de hidrogen.

Acestea sunt disponibile în orice farmacie și pot face o treabă excelentă pentru a alunga petele, însă, în același timp, ar putea deteriora proteinele din stratul de dentină.

Produsele pentru albire – dăunătoare pentru sănătatea dinților?

Cercetările au arătat că produsele de albire ar putea deteriora suprafața dintelui, fiind posibil ca modificările să fie temporare și să se poată inversa după ce o persoană nu le va mai folosi. Chiar dacă schimbările se petrec, nu este clar că ele sunt vești proaste pentru dantura ta.

Pași siguri pentru a albi dinții

Produsele de albire a peroxidului de hidrogen sunt populare de zeci de ani și milioane de oameni le folosesc – inclusiv o mulțime de medici stomatologi. Nu s-a observat o creștere a problemelor, precum riscul de carii sau fracturi de dinți după acest proces.

Dacă le folosești, iată cum poți face acest lucru în condiții de siguranță:

  1. Caută doar lucrurile care sunt recomandate de medicii dentiști. Unele dintre ele au un sigiliu, pe care îl veți găsi pe pastele de dinți și pe produsele de albire, fiind cele mai sigure și eficiente în testele independente;
  2. Urmează instrucțiunile. Unele produse sunt concepute pentru a fi utilizate o dată pe zi, în timp ce altele pot fi folosite de două ori pe zi. Pentru a-ti proteja dinții, asigură-te că urmezi indicațiile;
  3. Ascultă-ți dinții. Unele persoane dezvoltă sensibilitate temporară în gingii sau dinți atunci când folosesc produse de albire. Acesta nu este un semn de daune pe termen lung, dar poate fi incomod. Dacă ți se întâmplă, ia în considerare să iei o pauză de la acest proces sau să treci la un produs mai blând. Orice fel de urgență stomatologică poate fi adresată cabinetului stomatologic nonstop și vei putea să beneficiezi de un tratament pe loc;
  4. Întreabă medicul dentist dacă soluțiile găsite sunt potrivite pentru tine, deoarece produsele pentru acest proces funcționează cel mai bine pe dinții care s-au îngălbenit odată cu îmbătrânirea sau pe cei care sunt pătați de la mâncare și băutură. Demineralizările, petele maro sau gri pot semnala probleme pe care un kit de albire nu le va rezolva. De asemenea, este important să abordezi probleme precum boala gingiilor sau cariile înainte de a începe un tratament. Dentistul tău îți poate recomanda și cel mai bun produs pentru tine și îți va recomanda tratamentul potrivit pentru cazul tău.

Un sfat pentru a evita nevoia albirii dinților: ia măsuri pentru a păstra albul natural al dinților, astfel încât nu va trebui să folosești produse de albire atât de des. Pentru acest lucru, urmează pașii următori:

  • Periază bine de două ori pe zi (și nu uita de ața dentară);
  • Renunță la fumat;
  • Limitează produse precum cafeaua și vinul roșu;
  • Mergi la dentist pentru curățări dentare regulate (detartraj, chiuretaj), pentru a îndepărta placa și petele de suprafață.

În concluzie, albitul dinților nu este un lucru de care să te temi, însă trebuie supervizat de către un medic dentist. Așadar, o vizită la cabinetul stomatolog este primul pas pentru un zâmbet frumos!

sursa foto: pinterest.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.