Ziarul electronic al arădenilor

Doar două cereri au fost depuse în Arad pentru ajutorul financiar acordat la cultivarea cartofului

Doar doi fermieri din Arad au depus cereri, la Direcţia pentru Agricultură, pentru a obţine ajutorul de minimis acordat de stat pentru cultivarea cartofului, fiind cel mai mic interes pentru oricare dintre măsurile de sprijin luate de Guvern.

Şeful Direcţiei pentru Agricultură Arad, Ioan Martin, a declarat, marţi,  cei doi fermieri au cerut sprijin financiar pentru o suprafaţă totală de 2,69 hectare.

„Avem doar doi beneficiari ai ajutorului de minimis pentru cartofi, mai puţini chiar şi decât anul trecut, când am avut şase. Este cel mai slab interes pe care l-am înregistrat la acordarea sprijinului pentru diverse culturi“, a spus Ioan Martin.

Conform sursei citate, în judeţul Arad se cultivă cartofi pe circa 2.000 de hectare în fiecare an, cu o producţie medie de 35.000 de tone, însă fermierii nu cer sprijin de la Guvern.

Ajutorul de minimis pentru cultura de cartofi este de 200 de euro la hectar, iar perioada de depunere a cererilor s-a încheiat în 19 mai. Condiţia de acordare a sumei este ca producţia să fie de cel puţin 15 tone la hectar, din care 6 tone la hectar trebuie să fie valorificată până la 17 noiembrie.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.