Ziarul electronic al arădenilor

Doar 42% dintre candidaţi au obţinut nota minimă necesară pentru a promova titularizarea

Mai puţin de jumătate dintre candidaţii de la examenul de titularizare din judeţul Arad au reuşit să obţină nota minimă 7 la proba scrisă, pentru a fi declaraţi admişi, fiind înregistrată o singură notă de 10, în timp ce un sfert dintre candidaţi nu au obţinut nici nota 5, care le dădea dreptul să fie suplinitori.

Conform rezultatelor afişate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Arad, din cei 454 de candidaţi care au predat lucrările scrise, doar 193 au reuşit să obţină note mai mari de 7, ceea ce înseamnă că 42% au fost admişi şi ar putea deveni titulari pe una dintre catedrele scoase la concurs.

Note cuprinse între 5 şi 7 au fost obţinute de 147 de candidaţi, care astfel vor putea deveni suplinitori în sistemul de învăţământ preuniversitar.

Aproximativ un sfert dintre candidaţi, respectiv 113, nu au reuşit să obţină nici nota cinci la proba scrisă, iar cea mai mică notă a fost 1,20, primită de un candidat care a susţinut examenul pentru Psihopedagogie Specială. O lucrare a fost anulată de comisie.

O singură notă de 10 a fost înregistrată în judeţ, a unei candidate care a susţinut proba scrisă pentru Limba şi literatura română.

Contestaţiile pot fi depuse marţi şi miercuri, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc pe 30 iulie. Pe 31 iulie se va defăşura repartizarea pe posturi a candidaţilor.

În judeţul Arad există doar 114 catedre titularizabile, ceea ce înseamnă că nu toţi cei care au fost admişi vor fi angajaţi pe perioadă nedeterminată.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.