Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Amenzi în valoare de aproximativ 60.000 lei au fost aplicate de polițiștii rutieri din Arad, care au desfășurat acțiuni pe raza municipiului și județului.

Acțiunile au fost organizate la sfârșitul săptămânii trecute și au vizat depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise. În timpul acțiunilor au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 59.400 de lei, dintre care 29 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost reținute 23 de permise de conducere și au fost întocmite 6 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice. Un număr de 33 de conducători auto au fost testați cu aparatul Drugtest, rezultatele fiind negative. Tot în cadrul acțiunilor au mai fost reținute 12 certificate de înmatriculare. Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Amendați de polițiștii locali

În Piața Romană și Piața Catedralei, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație au aplicat, din nou, sancțiuni pentru fapte ce periclitau siguranța sau conviețuirea civilizată a arădenilor. Astfel, sâmbătă, a fost aplicată o sancțiune, în cuantum de 1.501 lei, pentru încălcarea prevederilor HCLM 162 din 2006, privind gospodărirea municipiului. O persoană, cu vârsta de 24 ani, a fost sancționată de polițiștii locali pentru că a aruncat pe jos coji de semințe. De asemenea, deținătorul unui câine din rasa american staffordshire terrier, ce face parte din categoria câinilor periculoși, a fost sancționat pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi. Contravenientul a legat câinele, care nu purta botniță, de un copac, în Piața Catedralei, zona agroalimentară. Pentru săvârșirea acestei fapte, polițiștii locali au aplicat o amendă de 500 lei.

Ordin de protecție provizoriu

Un bărbat din Arad este cercetat pentru amenințare, de polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. „La data de 20 iulie, polițiștii au fost sesizați de către o arădeancă despre faptul că fostul său concubin, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a amenințat-o cu acte de violență în fața imobilului unde aceasta domiciliază, creându-i astfel o stare de temere“, a informat IPJ Arad. Conform sursei citate, pe numele bărbatului, în vârstă de 43 de ani, a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, fiindu-i totodată interzis să se mai apropie de victimă la mai puțin de 50 de metri.

Urmărit general, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat, căutat de autorităţile române, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. Bărbatul are 36 de ani și este domiciliat în Sibiu. În urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de opt luni. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea dispunerii măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.