Ziarul electronic al arădenilor

Denunț făcut la DGA de un agent de la Postul de Poliție din Frumușeni

Nouăzeci de angajaţi ai Ministerului de Interne au depus, de la începutul acestui an, denunţuri la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), după ce au refuzat mita, printre aceștia fiind și un polițist din județul Arad.

„Ca urmare a faptului că în ultimele zile, în spaţiul public, au fost semnalate situaţii de poliţişti sau foşti poliţişti acuzaţi că nu şi-au făcut datoria sau chiar că au pactizat cu cei certaţi cu legea, vreau să precizez că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu sunt tolerate astfel de situaţii, noi fiind primii interesaţi să nu existe nici măcar o suspiciune vizavi de profesionalismul şi corectitudinea cadrelor MAI”, a afirmat, marţi, într-o declaraţie de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Ea a amintit că, săptămâna trecută, ministrul Ion Marcel Vela a anunţat că a fost mărită capacitatea de a face teste de integritate în MAI, astfel încât să fie depistată din timp orice abatere.

Potrivit sursei citate, de la începutul anului, au depus denunţuri la DGA 90 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne: 21 cu funcţii de conducere şi 69 cu funcţii de execuţie.

„Dintre aceştia, 63 sunt poliţişti, 12 sunt poliţişti de frontieră, 6 sunt lucrători din cadrul structurilor de permise de conducere şi înmatriculări. De asemenea, au mai depus denunţuri colegi de la Inspectoratul General pentru Imigrări, de la Paşapoarte şi de la alte structuri. Numărul angajaţilor MAI care au refuzat mita este cu 30% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut”, a precizat Monica Dajbog.

Printre exemplele prezentate de reprezentanții MAI se află și un polițist din județul Arad.

Conform MAI, un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Arad – Postul de Poliţie Frumuşeni a denunţat la Direcția Generală Anticorupție faptul că un cetăţean i-a oferit 1.000 de lei pentru a nu înainta Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad actele întocmite cu ocazia depistării suspectului cu droguri asupra sa.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.