Ziarul electronic al arădenilor

Dennis Man, primul român cu două assist-uri într-un meci la un turneu final după 1994

Arădeanul Dennis Man a devenit luni, în victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei la EURO 2024, primul fotbalist cu două pase decisive pentru România într-un meci la un turneu final după Gheorghe Hagi în meciul contra Columbiei de la Cupa Mondială 1994, informează statisticianul OptaPaolo, conform TuttoMercatoWeb.

Dennis Man a pasat decisiv la primul şi ultimul gol din partida de luni, reuşite de Nicolae Stanciu, respectiv Denis Drăguş.

La Mondialul din 1994, Gheorghe Hagi a reuşit un gol memorabil şi a pasat decisiv la cele două goluri ale lui Florin în succesul cu 3-1 împotriva Columbiei, în faza grupelor.

România a obţinut luni cea mai clară victorie din istoria participărilor sale la un turneu final. De asemenea, România a avut cel mai mic procentaj al posesiei, 29%, pentru o echipă care câştigă un meci la Campionatul European începând din 1980, de când există astfel de statistici, informează OptaJoe.

Luni are loc şi celălalt meci din grupă, Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00). România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.