Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 19 martie – 1 aprilie 2018.

În Banat, până în data de 23 martie temperatura aerului va continua să scadă, vremea se va menține deosebit de rece, astfel încât mediile valorilor diurne vor fi de 1…3 grade, iar ale celor nocturne vor coborî spre -5 grade.

În intervalul 23 – 27 martie vremea se va încălzi, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor. Se vor înregistra medii ale maximelor de 10…13 grade și ale minimelor de 1…3 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile termice vor fi nesemnificative, astfel că aceste valori medii se vor menține.

În intervalul 19 – 23 martie, temporar vor fi mai ales ninsori, în general moderate cantitativ.

Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ploaie va fi în creștere după data de 26 martie.

În Crișana, până în data de 23 martie, vremea se va menține mai rece decât în mod normal pentru această dată, cu o medie a valorilor maxime de temperatură de 1…3 grade și a minimelor, în scădere de la -1 grad, la -6 grade.

În perioada 23 – 26 martie vremea se va încălzi, iar până la sfârșitul intervalului nu vor mai fi variații semnificative. Astfel, valorile termice vor ajunge să se situeze în jurul normelor specifice perioadei, media maximelor fiind de 9…12 grade, iar a minimelor de 0…2 grade.

În intervalul 19 – 23 martie, temporar vor fi mai ales ninsori, în general slabe cantitativ.

Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ploaie va fi în creștere după data de 26 martie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.