Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 4 – 17 februarie 2019.

În Banat, în perioada 4 – 9 februarie, regimul termic nu va avea fluctuații semnificative, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 6…8 grade și minime între -2 și 2 grade.

În intervalul 10 – 12 februarie vremea va deveni caldă, cu valori termice maxime, în medie regională, de 9…11 grade și minime de 0…2 grade, dar începând cu 13 februarie, tendința temperaturii aerului va fi de ușoară scădere spre maxime de 7…8 grade și minime de -2…-1 grad.

Se vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 și 5 februarie și cu caracter local și temporar, începând cu data de 11 februarie.

În Crișana, regimul termic nu va avea fluctuații semnificative în perioada 4 – 9 februarie, când se vor înregistra, în medie regională, maxime de 6…8 grade și minime între -2 și 1 grad.

În intervalul 10 – 12 februarie vremea va deveni caldă, cu maxime de 8…11 grade și minime de 0…2 grade, dar începând cu 13 februarie, tendința temperaturii aerului va fi de ușoară scădere spre maxime de 6…7 grade și minime de -3…-2 grade.

Se vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 și 5 februarie și cu caracter local și temporar, începând cu data de 11 februarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.