Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 16 – 29 martie 2015.

Conform meteorologilor, în Banat, vremea va fi caldă în primele două zile, apoi valorile termice vor marca o scădere, apropiindu-se de cele normale în această perioadă.

Astfel, între 18-20 martie şi 23-27 martie, media maximelor se va situa în jurul a 10 grade, iar minimele vor fi apropiate de pragul îngheţului. În celelalte zile, temperaturile vor fi cu 2…3 grade mai ridicate.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi scăzută în prima săptămână, dar de duminică apar ploile pe arii extinse, în general slabe cantitativ.

În Crișana, la începutul intervalului, valorile termice vor fi cu 4…5 grade mai ridicate decât cele normale, maximele situându-se, în medie regională, în jurul a 14…15 grade.

Din 18 martie vremea se va răci şi va deveni normală pentru această perioadă. Până spre sfârşitul lunii, regimul termic se va menţine la valori de aproximativ 10 grade ziua şi în jur de 0 grade noaptea, excepţie făcând 21-22 martie, respectiv 28-29 martie, când temperaturile vor fi uşor mai ridicate.

Vremea va fi predominant frumoasă până pe 21 martie, apoi va ploua în fiecare zi, în general slab cantitativ şi pe arii extinse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.