Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 13 – 26 august 2018.

În Banat, vremea va fi călduroasă în orele amiezilor până pe 19 august, iar în intervalele 13 – 14 august și 17 – 18 august, media regională a temperaturii maxime va depăși 32 de grade.

Pe parcursul celei de a doua săptămâni, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul a 29…30 de grade.

Valorile termice nocturne vor avea ușoare variații, astfel încât media lor se va încadra, în prima săptămână, între 17 și 19 grade, iar în cea de-a doua, între 14 și 17 grade.

Probabilitatea pentru ploi în general slabe, dar însoțite și de descărcări electrice va fi local mai ridicată în intervalele 15 – 17 august și 19 – 22 august.

În Crișana, vremea va fi călduroasă în orele amiezilor până pe 19 august, iar în intervalul 13-14 august media regională a temperaturii maxime va depăși 32 de grade.

Pe parcursul celei de a doua săptămâni, maximele termice vor fi, în medie, de 28…29 de grade.

Valorile termice nocturne vor avea ușoare variații, astfel încât media lor se va încadra, în prima săptămână, între 16 și 18 grade, iar în cea de-a doua, între 13 și 16 grade.

Probabilitatea pentru ploi în general slabe, însoțite și de descărcări electrice va fi local mai ridicată în intervalele 15 – 17 august și 18 – 22 august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.