Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 16 – 29 august 2021.

În Banat, în prima zi a intervalului, valul de căldură va persista și se va intensifica, astfel că, media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar minimele vor fi, în medie, de 21 de grade.

Ulterior vremea se va răci accentuat, iar în 18 august, vor fi temperaturi maxime, în medie de 26…27 de grade și minime în jur de 13 grade.

În perioada 20 – 25 august se va încălzi, iar vremea va deveni călduroasă, cu temperaturi maxime, în general, de 31…33 de grade și minime în jur de 16 grade.

Spre finalul lunii august este posibilă o scădere ușoară de temperatură, până spre 27…28 de grade la valorile maxime și la 14 grade pentru temperaturile minime.

În 17 august instabilitatea atmosferică se va manifesta în toată regiuniea, prin averse locale, ce pot fi însemnate cantitativ, apoi până în 24 august, probabilitatea pentru ploi va fi relativ redusă. Un alt interval cu ploi locale este posibil să apară spre finalul lunii august.

În Crișana, în prima zi a intervalului valul de căldură va persista și se va intensifica, astfel că, media regională a maximelor va fi de 36…37 grade, iar minimele se vor situa, în general, peste 20 de grade.

Răcirea accentuată estimată pentru 17 și 18 august, va determina un regim al maximelor termice la nivelul regiunii, de 25…26 de grade și minime ce vor scădea spre 12 grade.

Vremea se va încălzi în perioada 20 – 25 august, astfel că, în medie se vor atinge maxime de 30 de grade și minime de 14…15 grade. Spre finalul lunii august este posibilă o scădere a valorilor de temperatură, spre maxime în jur de 27 grade și minime de 12…13 grade, caracterizând un regim termic normal pentru această perioadă.

Instabilitatea atmosferică se va accentua la începutul săptămânii, însă ploi pe arii mai extinse și posibil cantități de apă mai însemnate se vor înregistra în ziua de 17 august. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi redusă până în 24 august, urmând să crească spre finalul lunii august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.