Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Șiria este cercetat penal pentru că și-a amenințat soția cu moartea, iar pe numele unui bărbat din Macea a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru că și-a amenințat soția cu acte de violență.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat că polițiștii din Șiria cercetează un bărbat în vârstă de 52 de ani, din această comună, pentru că la data de 13 august, în timp ce se afla la domiciliu, și-a amenințat cu moartea soția și a distrus două uși ale imobilului. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu și a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, amenințare și distrugere. Totodată, în ziua de 14 august, polițiștii din Curtici au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Macea, care, pe fondul unor neînțelegeri și al geloziei, și-a amenințat soția cu acte de violență.

Acțiuni ale polițiștilor pe linie economică

În cursul zilei de 14 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Poliției Orașului Lipova și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare, au desfășurat o acțiune în localitatea Lipova. În cadrul activității au fost verificați 10 agenți economici și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în baza O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale,  în valoare totală de 27.000 de lei. De asemenea, a fost depistată în flagrant delict o femeie de 42 de ani, din aceeași localitate, în timp ce comercializa țigarete netimbrate sau timbrate corespunzător în incinta unei societăți comerciale, fiind ridicată în vederea confiscării cantitatea de 141 pachete țigări și suma de 1.374 de lei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii au depistat, în noaptea de 14/15 august, un bărbat de 50 de ani, din localitatea Bârsa, care conducea un autoturism în orașul Sebiș. Testarea cu aparatul etilotest a șoferului a indicat o valoare de 1,11 m.g./l alcool pur în aerul expirat. Tot în noaptea de 14/15 august, a mai fost depistat, de polițiștii de la Secția 1 Rurală Arad, un arădean de 36 de ani, care conducea un autoturism pe D.N. 69. Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat o valoare de 0,69 m.g./l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, ambii bărbați au fost transportați la unități spitalicești în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au mai depistat, la data de 14 august, un bărbat de 28 de ani, din comuna Vladimirescu, care conducea un autoturism în localitatea Cicir. În urma verificărilor a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele tuturor celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Prins transportând lemne fără aviz

În seara zilei de 14 august, polițiștii de la Secția 1 Rurală Arad au depistat un bărbat în vârstă de 55 de ani, din localitatea Covăsânț, care conducea un autotractor în cuplu cu semiremorca pe D.J. 709, în localitatea Șiria. „În urma verificărilor a reieșit că bărbatul transporta cantitatea de 8.40 mc de material lemnos fără a avea aviz de însoțire a mărfii. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei și confiscarea materialului lemnos, în baza Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea delictelor silvice“, a informat IPJ Arad. Conform sursei citate, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.