Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 26 iulie – 8 august 2021.

În Banat, vremea va fi caniculară în perioada 26 – 31 iulie, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 39 de grade, iar minimele vor fi în jur de 20 de grade.

Ulterior sunt prognozate maxime care la nivelul regiunii vor fi în medie de 30…33 de grade și minime, în general, de 16…18 grade.

În prima săptămână de prognoza doar izolat vor fi posibile averse.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 1 – 3 august, dar și spre finalul intervalului (6 și 7 august).

În Crișana, vremea va fi caniculară în perioada 26 – 31 iulie, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 38 de grade, iar minimele vor fi de 19…20 de grade.

După acest interval este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel că, la nivelul regiunii până la finalul intervalului de prognoză vor fi maxime, în general, de 30…32 de grade și minime în medie de 16…17 grade.

Averse pe arii mai extinse se întrevăd după 1 august.

Până atunci instabilitatea se va manifesta mai ales în zonele submontane, dar numai izolat se vor semnala averse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, în județul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.