Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din municipiul Arad a fost depistat de polițiști conducând un autoturism, în timp ce se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

IPJ Arad a anunțat, luni, că polițiștii de la Secția Rurală 1 au depistat în trafic, în seara zilei de 25 iulie, un bărbat de 31 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709/E, în localitatea Sânpetru German. „În urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat o valoare pozitivă pentru metamfetamine, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor psihoactive consumate“, a informat IPJ Arad. De asemenea, polițiștii au mai depistat un bărbat de 34 de ani, din județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 1,36 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Au staționat pe pistele de biciclete

Polițiștii locali au aplicat, pe parcursul unei zile, 33 de sancțiuni, conducătorilor auto care au oprit/staționat neregulamentar, pe pistele destinate circulației bicicletelor, în municipiul Arad, îngreunând astfel circulația acestora și punând în pericol viața bicicliștilor. Conform Direcției Generale Poliția Locală Arad, valoarea sancțiunilor aplicate este de 12.270 lei. „DGPL Arad are în vedere securizarea deplasării bicicliștilor pe pistele destinate lor, respectiv utilizatorilor de trotinete electrice prin efectuarea repetată a acțiunilor de eliberarea a pistelor de bicicletă. Polițiștii locali atrag atenția șoferilor să respecte prevederile Codului Rutier cu privire la oprirea și staționarea pe pistele de biciclete, cele mai vizate străzi din municipiu supuse controalelor vor fi următoarele: str. Episcopiei, str. Mihai Eminescu, str. Mărășești, str. Banu Mărăcine, str. Petru Rareș, Calea Timișorii, Calea Romanilor, str. Lucian Blaga, B-dul Revoluției, Calea Radnei, Calea Iuliu Maniu, respectiv în toate zonele în care pistele de biciclete sunt amplasate pe carosabil“, a anunțat DGPL Arad.

Misiuni de intervenție ale pompierilor

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldis“ al județului Arad, cu  mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, 86 misiuni de intervenție. Astfel, SMURD a intervenit în 75 de cazuri pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. De asemenea, pompierii au intervenit la 6 incendii la locuințe, anexe, deșeuri vegetale, resturi menajere. Au mai fost și două intervenții pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții. Pompierii au mai executat o misiune de asanare a muniție neexplodate, una de de asistență a persoanelor și una de transport special, la solicitarea Spitalului Județean Arad, din ordinul D.S.U.

Femei cu documentele altor persoane

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat două femei din Irak și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind documente care aparţineau altor persoane. Cele două erau pasagere într-un autoturism și s-au legitimat cu cărți de identitate românești. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că femeile sunt din Irak și Siria și au 20, respectiv 49 de ani. Polițiștii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.