Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 22 februarie – 7 martie 2021.

În Banat, până în 26 februarie, valorile termice diurne se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, astfel că media maximelor va avea variații între 12 și 16 grade.

După data de 27 februarie temperaturile maxime vor scădea până la o medie de 11 grade, iar tendința de ușoară scădere se va menține până la sfârșitul intervalului, când vor fi medii de 9…10 grade.

Temperaturile minime vor crește ușor la începutul intervalului, până la o medie de 3 grade și se vor menține între 2 și 4 grade până spre sfârșitul primei săptămâni.

Din 27 februarie media minimelor va coborî până spre 1 grad, apoi în a doua săptâmână se va menține la valori, în medie, de 0…2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 1 – 06 martie.

În Crișana, până în 26 februarie, media maximelor va fi de 13…15 grade, valori cu mult mai mari decât în mod normal pentru această perioadă.

Din data de 27 februarie, media temperaturii maxime va fi în scădere spre o valoare de 10 grade, apoi se va menține până spre sfârșitul intervalului, la valori, în medie, de 8…10 grade.

Temperaturile minime vor crește ușor în prima săptămână, spre o medie de 4 grade, apoi până la sfârșitul intervalului va exista tendința de scădere, spre medii de -1…0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 1 martie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.