Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 18 noiembrie – 1 decembrie 2019.

În Banat, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la începutul intervalului când, în medie, se vor înregistra temperaturi maxime de 17…18 grade, apoi se va răci treptat începând cu data de 20 noiembrie.

Astfel, în data de 22 noiembrie se vor atinge în medie 11…12 grade. Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că până spre sfârșitul intervalului de prognoză maximele se vor încadra între 10 și 12 grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 18 – 21 noiembrie de valori medii în jurul a 9 grade, valori cu mult peste cele normale. Apoi, temperaturile minime vor fi în jurul unei medii de 4 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în data de 19 și 20 noiembrie, apoi va fi în creștere începând cu data de 25 noiembrie.

În Crișana, în primele zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 18 grade în medie, valori cu mult peste cele normale.

Apoi vremea se va răci, astfel că în data de 22 noiembrie se vor înregistra 12…13 grade. Începând cu 22 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, urmând a se înregistra valori de 10…12 grade, mediat regional.

La începutul intervalului, minimele vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale perioadei, urmând a se înregistra valori medii de 8…9 grade.

Apoi temperaturile minime vor scădea spre medii de 3…4 grade, iar după data de 25 noiembrie este estimată o ușoară creștere a acestora.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în data de 20 noiembrie, apoi în intervalul 25 noiembrie – 01 decembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.