Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii în trafic. Au fost depistați mai mulți șoferi sub influența alcoolului

Aproximativ 800 de amenzi, în valoare de peste 530.000 lei, au fost aplicate de polițiștii rutieri, în timpul unei acțiuni care a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legislației rutiere.

Acțiunea s-a derulat în perioada 13 – 17 noiembrie, fiind implicați 102 polițiști rutieri și 169 de polițiști ai structurilor de ordine publică din municipiu și județ.

„Acțiunea a avut a scop reducerea riscului rutier și a cauzelor generatoare de accidente rutiere, în perioada următoare urmând să fie desfășurate și alte activități similare pe șoselele județului“, a informat IPJ Arad.

Conform sursei citate, în cele cinci zile, au fost aplicate 797 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 537.290 de lei.

Un număr de 282 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost amendați 47 de pietoni și 77 de bicicliști.

Au mai fost date 19 amenzi pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 6 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Polițiștii au mai sancționat contravențional 13 persoane pentru conducerea unui autovehicul, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Alte 9 amenzi au fost date pentru opriri nejustificate și pentru deplasarea pe banda de urgență de pe autostradă, iar 6 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare.

Oamenii legii au mai aplicat 338 de sancțiuni contravenționale pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare și reținute 47 de permise de conducere, dintre care 13 pentru consum de alcool, 19 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 6 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 3 pentru depășirea limitei de viteză și 6 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare.

Polițiștii au întocmit 23 de dosare penale, dintre care 10 pentru conducere fără permis, 10 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, două pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, unul pentru refuz/sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și unul pentru infracțiuni de altă natură.

În timpul acțiunii, trei conducători auto au fost depistați în trafic cu alcoolemii de peste 1‰.

Un arădean de 37 de ani a fost depistat pe strada Poetului, cu o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe raza orașului Sântana a fost identificat un bărbat de 41 de ani, din Sântana, cu o alcoolmie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără permis de conducere. Pe DJ 709, pe raza localității Șiria, a fost depistat un bărbat de 43 de ani, din Bârzava, cu o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în noaptea de 15/16 noiembrie, un tânăr de 25 de ani, din Almaș, a fost depistat de polițiștii din Pâncota în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității, fiind sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat o alcoolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Autoturismul i-ar fi fost încredințat de un tânăr de 20 de ani, din Almaș, care avea cunosțință despre faptul că cel depistat nu are dreptul de a conduce.

Polițiștii din Ineu au depistat, în noaptea de 16/17 noiembrie, un bărbat de 33 de ani, din Sântana, pe DJ 79/A, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului.

Bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât și recoltarea de probe biologice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.