Ziarul electronic al arădenilor

Cum te pot ajuta serviciile de contabilitate online să creezi un sistem de raportare optim

Este un lucru de neconstentat faptul ca orice firma are nevoie de contabilitate, aceasta avand un dublu rol: pe de o parte asigura legalitatea desfasurarii activitatii din punct de vedere economic si fiscal, avand caracter obligatoriu si fiind impusa de catre autoritatile statului, iar pe de alta parte ofera antreprenorului, managerului si administratorului informatiile necesare cu privire la situatia financiara a firmei, contribuind la o buna planificare a activitatii si la luarea deciziilor.

Iar pentru ca o afacere sa functioneze corespunzator, este necesar un sistem de raportare bine pus la punct, care sa ofere accesul facil persoanelor care iau decizii in companie la toate informatiile contabile importante.

Desi multi antreprenori percep contabilitatea ca pe un “rau necesar”, deoarece le consuma mult timp si energie si presupune task-uri repetitive, aceasta are un rol indispensabil. Cu ajutorul contabilitatii, activitatea din cadrul firmei este monitorizata si ajustata in timp util, cu ajutorul rapoartelor, situatiilor si declaratiilor. Daca unele declaratii si documente contabile au caracter obligatoriu si trebuie depuse periodic la ANAF, rapoartele de uz intern sunt utile antreprenorilor si managerilor, oferind acestora o “radiografie” precisa a tranzactiilor din companie care ii ajuta la buna gestionare a business-ului.

Insa avand in vedere programul atat de incarcat al antreprenorilor, cum pot beneficia acestia de un sistem de raportare eficient? Din pacate, serviciile de contabilitate clasice se rezuma de cele mai multe ori doar la intocmirea declaratiilor obligatorii, care se rapoarteaza pe data de 25 a lunii urmatoare, nicidecum in timp real. Asadar, informatiile regasite in acestea sunt de cele mai multe ori inutilizabile pentru un antreprenor, care are nevoie de acces la acestea in timp util, pentru a lua decizii importante.

Din fericire, contabilitatea s-a adaptat la secolul XXI, odata cu aparitia serviciilor de contabilitate online. Acestea te pot ajuta sa iti creezi un sistem de raportare care iti ofera informatiile de care ai nevoie cu privire la operatiunile din companie. Iata doar cateva exemple de rapoarte operationale extrem de utile pentru un antreprenor, pe care serviciile de contabilitate online ti le pot furniza:

* sume de incasat de la clienti in orice moment, inclusiv intarzierile la plata ale clientilor;

* sume de plata catre furnizori;

* vanzari efectuate pe client la zi;

* costurile in fiecare luna, impartite pe categorii, precum si in evolutie de la o perioada la alta;

* avansurile acordate angajatilor, sumele ramase de decontat.

In Romania, singura platforma care ofera servicii de contabilitate online si instrumente de management operational este Keez.ro. Aceasta platforma reprezinta solutia optima pentru antreprenori, scutindu-i de sarcini repetitive si oferindu-le acces la un set de rapoarte deosebit de utile, pe care le pot consulta oriunde, oricand, de pe orice tip de dispozitiv care are acces la Internet (smartphone, laptop, tableta etc.).

Iata care sunt tipurile de rapoarte de care poti beneficia apeland la serviciile de contabilitate online de la Keez.ro:

* De incasat – arata sumele de incasat de la clienti, la zi.

* Furnizori de platit – indica sumele care trebuiesc platite furnizorilor, la zi.

* Cash in banci – soldurile din fiecare cont bancar

* Venituri luna curenta – veniturile pe fiecare client, factura si data, din luna curenta;

* Cheltuieli luna curenta – cheltuielile din luna curenta, care pot fi clasificate in functie de tipul acestora, furnizor, factura si data;

* Profit – raportul arata atat categoriile de venituri, cat si de cheltuieli, in luna curenta cat si in ultimele doua luni;

* Avansuri/Deconturi –  sumele de decontat intre firma si salariatii acesteia;

* Imprumuturi actionari – sumele de decontat intre firma si actionarii/asociatii acesteia;

* Cash in casa – sumele existente in casa in momentul verificarii (o supraverificare a registrului de casa);

* Datorii la stat – raport lunar care indica datoriile pe care trebuie sa le plateasca antreprenorul in luna curenta catre diverse institutii ale statului, impreuna cu conturile in care trebuie platite si datele de plata.

Asadar, daca inca nu ai facut-o pana acum, apeleaza la serviciile de contabilitate online si ofera-ti timpul, energia si resursele pe care le utilizai pana acum pentru a face “contabilitate dubla”, in paralel cu contabilul tau! Cu Keez.ro, nu mai esti nevoit sa iti verifici contabilul sau sa tii evidenta separat pentru uz intern, deoarece platforma noastra iti ofera:

* Servicii de contabilitate, salarizare si infiintare firma;

* Procese verificate Big4 – acum ai garantia ca documentele tale sunt supuse unei supra-verificari din partea unui expert de competenta internationala;

* Acces online permanent la toate documentele generate de business-ul tau;

* Procesare rapida a documentelor (facturi, chitante, etc.) pe care le poti incarca in platforma printr-un singur click cu ajutorul aplicatiei dedicate;

* Posibilitatea de a emite facturi oriunde, oricand;

* Cele mai inalte standarde de securitate a datelor, asigurate de algoritmi avansati de criptare de la Microsoft Azure;

* Formulare si modele necesare pentru intocmirea documentelor (descarcabile si editabile direct de pe platforma).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.