Ziarul electronic al arădenilor

Cum sa iti alegi masina potrivita? Sfaturi pentru achizitia de masini second hand

O masina second hand poate fi ceva mai dificil de ales comparativ cu una nou-nouta, deoarece piata este una plina de oferte, de modele de masini si de vanzatori, dar si deoarece trebuie sa acorzi atentie mai multor detalii legate de starea masinii si acte.

Totusi, alegerea de a cumpara o masina la mana a doua este una excelenta atunci cand iti doresti sa te bucuri de un automobil fix pe gustul tau. Iata cateva sfaturi potrivite pentru a-ti alege automobilul second hand care ti se potriveste cel mai bine:

Vrei sa conduci o masina manuala sau automata?

Pe langa stabilirea dimensiunilor masinii, mai exact daca iti doresti o masina mica, o masina tip SUV sau poate chiar un automobil de teren, trebuie sa decizi si daca iti doresti o masina cu cutie manuala sau automata. In ultimii ani, masinile automate au devenit din ce in ce mai populare si in tara noastra, iar in Vest acestea sunt utilizate la scara larga de zeci de ani.

Daca iti doresti o masina ce are cutie automata, va trebui sa platesti ceva mai mult, comparativ cu un automobil cu o cutie de viteze manuala. Pe de alta parte, pentru cei pasionati de condus, masinile cu schimbator manual sunt mai potrivite, asa ca depinde de cat de mult iti place sa conduci si cat de mult apreciezi comoditatea la volan.

Cauti un automobil electric, pe benzina, pe motorina sau hibrid?

Se spune ca masinile cu motor electric sau hibrid reprezinta viitorul automobilelor, deoarece au costurile de alimentare foarte scazute si se preteaza foarte bine pentru uz in oras. Atunci cand decizi daca iti doresti o masina electrica, hibrid, pe motorina sau benzina trebuie sa decizi pentru ce vei utiliza autovehiculul cel mai des: drumuri in oras, drumuri in tara sau in afara ei ori uz ocazional. De asemenea, trebuie sa te interesezi care sunt costurile de intretinere pentru fiecare varianta, dar si care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele.

Iti poti cumpara masina din strainatate?

Masinile second hand pot fi cumparate din strainatate, unde raportul calitate-pret este deseori mai bun comparativ cu modelele pe care le gasesti la noi in tara. Intereseaza-te de ce automobile se gasesc in tarile de Europa si daca gasesti modele care sa corespunda cerintelor tale. In anumite cazuri, poti chiar opta pentru transportul autoturismelor pe platforma daca nu iti doresti sa conduci la drum lung, in functie de tara unde se afla automobilul pe care l-ai dori. Exista firme specializate in transporturi auto pe platforma precum Tabitatour.ro, la care poti apela atunci cand ai nevoie si cu ajutorul carora poti aduce masina in siguranta.

Atunci cand cumperi o masina la mana a doua, intereseaza-te nu numai de specificatii, ci si de cele mai bune locuri de unde iti poti achizitiona viitorul automobil. Pune accent pe raportul calitate-pret, dar si pe gasirea unui model care sa iti satisfaca toate cerintele sau cel putin majoritatea lor.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.