Ziarul electronic al arădenilor

3 sfaturi pentru a va pastra casa in siguranta cand plecati in vacanta

Daca plecati in vacanta, cu siguranta va doriti sa calatoriti linistiti, stiind ca locuinta dumneavoastra este in siguranta. Una dintre cele mai importante masuri pe care le puteti luat in acest sens este sa nu lasati sa se vada faptul ca locuinta este libera, deoarece multi spargatori pot observa anumite semne care sugereaza ca nimeni nu este acasa.

Astfel, ei vor vedea acest lucru ca pe o invitatie deschisa sa incerce sa patrunda nepoftiti si sa puna mana pe bunurile dumneavoastre pretioase.

Iata cateva sfaturi pentru a va mentine casa si bunurile in siguranta

Pentru a evita eventuale neplaceri legate de potentiale intrari prin efractie in locuinta dumneavoastra, este bine sa tineti cont de cateva sfaturi care pot tine musafirii nepoftiti departe de casa.

Protejati-va casa cu un kit de supraveghere

Camerele de vedere sunt un factor de descurajare evident pentru spargatorii de locuinte, iar in ultimii ani au devenit din ce in ce mai accesibile si mai populare. Astfel, un kit de supraveghere de la Atu Tech va permite sa vedeti cu exactitate tot ce se intâmpla atat in interiorul, cat si in jurul locuintei dumneavoastra, chiar si atunci cand nu sunteti acasa. Camerele pot fi conectate la un televizor sau laptop, dar si la un router, astfel incat sa puteti vizualiza imaginile de pe un smartphone sau o tableta.

Un astfel de sistem este util chiar si atunci cand nu sunteti in vacanta, de exemplu, daca doriti sa vedeti cine este la usa dumneavoastra inainte de a raspunde.

Folositi lumini cu senzori de miscare

Luminile cu senzori de miscare sunt esentiale pentru orice incapere sau spatiu al casei dumneavoastra care ar putea fi accesibil, dar mai ales pentru zona usilir din fata, din spate si zona garajului.

In acelasi timp, acest lucru va permite sa verificati daca se ascunde cineva in spatiile izolate si care nu pot fi acoperite de camerele de supraveghere. Asigurati-va, totusi, ca lumina este inclinata, astfel incat sa nu patrunda prin ferestrele vecinilor sau nu incurce vehiculele care trec prin fata casei.

Pastrati-va in siguranta obiectele de valoare

Nu lasati obiectele de valoare la vedere, cu atat mai putin daca pot fi vazute printr-o fereastra.

De asemenea, atunci cand ascundeti obiecte de valoare, evitati ascunzatorile evidente, cum ar fi sertarul de sosete sau intr-o cutie falsa de mancare din bucatarie. In cele mai multe cazuri, acestea sunt primele locuri in care spargatorii cauta.

Cele mai bune sunt locurile greu accesibile si, mai ales, nesemnalizate. In plus, pot fi folosite si seifuri sau alte locuri inchise si care pot fi accesate doar pe baza de parola sau cifru.

In general, spargatorii evita sa caute detaliat. Astfel, un astfel de proces dureaza doar cateva minute si nu exista timp de pierdut. De aceea, acestia se vor baza doar pe ascunzatorile evidente si usor accesibile.

Prin urmare, asigurati-va ca va pastrati atat casa, cat si bunurile in siguranta, astfel incat sa puteti pleca in vacanta linistiti.

sursa foto: envato.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.