Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Cehia este cercetat penal după ce a declarat poliţiştilor din Arad că maşina pe care a închiriat-o pentru a veni în România i-a fost furată, însă din cercetări a rezultat că a mers cu vehiculul în Serbia şi l-a vândut.

Cehul, în vârstă de 47 de ani, a susţinut că maşina i-a fost furată în municipiul Arad, astfel că cercetările au fost făcute de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale. „Din cercetări a reieşit că bărbatul s-ar fi deplasat în Serbia, unde, după demontarea sistemului de monitorizare GPS, ar fi predat autoturismul unei alte persoane, pentru suma de 3.000 de euro, iar apoi ar fi venit în ţară pentru a reclama furtul autoturismului“, se precizează într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pe numele cetăţeanului ceh.

Hoț prins de jandarmii arădeni

Jandarmii arădeni au fost alertați, vineri, în jurul orei 3.30, despre faptul că un bărbat a spart geamul unei societăți comerciale din cartierul Micălaca, a pătruns în interior, iar după câteva minute s-a urcat pe o bicicletă și a plecat într-o direcție necunoscută. Apelul a fost efectuat de un cetățean care a fost trezit de sunetul provocat de geamul spart. „Echipajul de Jandarmerie a plecat imediat spre locul indicat, iar la câteva străzi distanță a identificat un bărbat care corespundea descrierii făcute de martor. La vederea jandarmilor bărbatul a încercat să fugă, însă a fost imediat imobilizat“, a informat IJJ Arad. În urma verificărilor efectuate, asupra bărbatului, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în comuna Comloșu Mare, județul Timiș, a fost descoperită suma de 390 lei, o pereche de mănuși și o șurubelniță. „Întrebat despre proveniența bunurilor, bărbatul le-a spus jandarmilor că suma de bani a sustras-o din trei societăți comerciale indicându-le locațiile. De asemenea cu privire la bicicletă acesta a relatat că a sustras-o din scara unui bloc din același cartier, iar șurubelnița dintr-un autoturism parcat pe care l-a găsit descuiat“, au spus reprezentanții IJJ Arad. Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele necesare începerii urmăririi penale.

Migranți descoperiţi ascunşi într-un TIR

Şapte migranţi din Afganistan şi Pakistan au fost depistaţi ascunşi într-un TIR încărcat cu materie primă pentru cauciucuri, care urma să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Arad, TIR-ul era condus de un român care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materie primă pentru cauciucuri pentru o societate comercială din Marea Britanie. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, şapte cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 de ani, solicitanţi de azil în România. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

A încredințat mașina unui minor

Un tânăr de 19 ani și un adolescent de 16 ani sunt cercetați penal de polițiști. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, vineri, că polițiștii de la Secția 1 Rurală Arad au depistat, în cursul nopții de joi spre vineri, în jurul orei 00.20, un tânăr în vârstă de 16 ani, din localitatea Secusigiu, în timp ce conducea un autoturism. „Din verificări a reieșit că autoturismul i-a fost încredințat, spre a-l conduce, de un tânăr în vârstă de 19 ani, din aceeași localitate. Pe numele celor doi tineri au fost întocmite dosare de cercetare penală“, se arată într-o informare remisă presei de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.