Ziarul electronic al arădenilor

Cum să alegi cea mai potrivită centrală pentru casa ta?

În cazul în care finisajele locuinței sunt pe sfârșite, atunci poate este cazul să te gândești și la o sursă de încălzire.

Însă, o sursă de încălzire care să fie eficientă și să dea un randament de căldură bun, suficient pentru întreaga ta locuință.

Centralele pe combustibil solid

În zilele de astăzi, cele mai cunoscute moduri de încălzire a locuinței dar și cele mai eficiente sunt centralele pe combustibili solizi. În ziua de astăzi, toată lumea dorește să salveze bani și timp, iar astfel de centrale reprezintă soluția.

Principalul motiv pentru care toți oamenii aleg aceste centrale e că au costuri lunare relativ reduse, spre deosebire de alte tipuri de centrale. Însă, rămâne și de datoria ta să ții cont de anumite aspecte importante precum: ce fel de tip de centrală ai nevoie, cum alegi țevile și caloriferele și toate celelalte lucruri de care mai ai nevoie pe lângă centrala propriu zisă.

Centralele Liepsnele

Centralele Liepsnele sunt de departe cea mai bună soluție dacă vrei să faci o investiție de durată care să merite. Liepsnele pune la dispoziție cazane pe lemne și cărbuni în 6 modele diferite în funcție de necesarul și preferințele fiecăruia.

De ce să alegi combustibilul solid?

Foarte multe voci susțin că centralele pe gaz sunt mult mai eficiente și ușor de folosit decât cele pe combustibil solid. Însă, dacă e să gândim în perspectivă, cât de multe localități sunt racordate la gaz pentru a face posibilă achiziționarea unei astfel de centrale?

Lemnul, de pildă, este mult mai ușor de găsit. În orice localitate există cel puțin un furnizor local de unde putem achiziționa lemn la un preț destul de avantajos. Dacă lemnul este păstrat în condiții optime, uscat și ferit de umezeală, atunci va fi și mai eficient.

O centrală Liepsnele garantează o autonomie de până la 30 de ore în cazul unei încărcări complete cu lemn. Acestea funcționează și pe brichete din lemn și pe deșeuri din lemn.

În cazul în care dorești să apelezi la cărbuni pentru a-ți încălzi locuința, atunci lucrurile stau și mai bine pentru că o încărcătură completă de cărbune are o autonomie și mai mare, de până la 3 sau chiar 5 zile.

Așadar, o astfel de centrală nu necesită să fii cu ochii pe ea din oră în oră pentru a verifica dacă nu cumva s-a terminat combustibilul. Odată ce ai făcut un foc poți să-ți iei de o grijă pentru o zi întreagă sau pentru câteva zile în cazul cărbunilor.

Modele de centrale

Centralele Liepsnele sunt de 6 feluri, fiecare în funcție de nevoi și necesități. Modelele Liepsnele L10, L20, L40 au o capacitate a cazanului de 10 kW, respectiv 20 kW și 40 kW, o suprafață încălzită de 50-100 metri pătrați, respectiv 80-200 și 180-400, combustibil lemne sau deșeuri din lemne și durata de ardere până la 30 de ore.

În cazul în care doriți să ardeți și cărbune sau brichete pe lângă lemn, atunci e recomandabil să alegeți unul dintre modelele L10 Universal, L20 Universal sau L40 Universal.

Toate acestea fiind spuse, acum nu ar mai trebui ca încălzirea locuinței să reprezinte vreo problemă!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.