Ziarul electronic al arădenilor

Cum îți dai seama dacă o vopsea de păr este contrafăcută?

În procesul de vopsire a părului trebuie neapărat să se respecte indicațiile standard. Testul de alergii recomandat pe toate ambalajele acestor produse nu reprezintă doar o indicație oarecare, ci este chiar o necesitate.

Desigur, ingredientele din vopselele de păr sunt în mare aceleași, dar există și substanțe regăsite doar în anumite produse. De aceea este absolut necesar să efectuezi testul de alergii înainte de fiecare vopsire. Mai mult decât atât, oportuniștii au început să profite de lipsa de interes a oamenilor față de aceste teste alergologice și mai ales față de lista de ingrediente a vopselelor de păr. Așa au apărut pe piață vopsele de păr contrafacute disponibile la prețuri persuasive, care conțin ingrediente nocive pentru organism.

Este dificil să identifici o vopsea contrafăcută, iar atunci când îți dorești cu ardoare să îți schimbi look-ul, nici nu mai ai răbdare să identifici lista de ingrediente sau alte semne care ar indica falsitatea produsului. Specialiștii însă atrag atenția asupra acestor produse contrafăcute și asupra interesului consumatorilor. Tot ei sunt cei care ne învață cum să le identificăm și cum să avem grijă ca părul vopsit să nu afecteze sănătatea.

Semne care indică faptul că vopseaua de păr este contrafăcută

Insistăm din nou asupra testului de alergii, căci el reprezintă cea mai sigură variantă de  depistare a vopselelor contrafăcute. O vopsea realizată după metodele standard, în condiții de maximă igienă, din ingrediente atent selectate, va avea o utilizare sigură la nivelul părului și, implicit, a scalpului.

Dacă, în schimb, aceste norme nu sunt respectate, utilizatorii vor avea de suferit foarte mult, căci sinceri să fim, nu este de joacă cu alergiile. De la o simplă umflare a feței, mici bubițe pe frunte, până la șocuri foarte puternice, viața oamenilor poate fi pusă în pericol grav. Există cazuri în care alergia se manifestă imediat, la cateva minute sau chiar a doua zi. Doar în urma unor investigații foarte amănunțite se poate deduce care dintre ingredientele vopselei de păr a declanșat reacțiile alergice.

Este important să știi că, după aplicarea vopselei pe păr, există posibilitatea ca la nivelul scalpului să apară o mică dermatită. Înroșirea scalpului este normală, căci pielea reacționează la factorii chimici din componența produsului, însă situația devine alarmantă în momentul în care pielea începe să se umfle foarte tare, iar umflătura să coboare treptat spre ochi, nas și gură. Pot apărea și probleme respiratorii grave, caz în care intervenția cât mai rapidă a medicilor este absolut necesară.

Pentru a evita toate aceste probleme sunt importante două lucruri: în primul rând, efectuarea testului de alergie pe o porțiune mică de piele, într-o zonă ușor de supravegheat și, în al doilea rând, alegerea unei vopsele de păr a unui brand renumit, cu notorietate pe piață.

GEROCOSSEN – vopsea minim invazivă, cu efecte de pigmentare dovedite

Pentru că tot am vorbit despre brandurile de vopsea în care să ai încredere, recomandarea nu doar a noastră, ci și a femeilor care își vopsesc părul de ani de zile se îndreaptă către GEROCOSSEN.

Brandul autohton acordă o atenție deosebită ingredientelor și formulelor folosite în realizarea vopselelor de păr și asta pentru că respectă drepturile omului și înțelege pe deplin nevoile consumatorilor referitoare la calitatea produselor și la siguranța folosirii acestora.

Gama Color Plus GEROCOSSEN conține o multitudine de vopsele de păr în nuanțe diferite, cu o putere incredibilă de acoperire a firelor de păr albe și cu o rezistență a pigmentului ce depășește standardul mediu. În plus, pentru ca nuanțarea în sine să prezinte riscuri minime, experții brandului au inclus în componența acestora ingrediente de origine naturală (ulei de argan bio, keratină, proteine de mătase) care învelesc firele de păr într-un strat protector invizibil. Părul vopsit cu produsele GEROCOSSEN va rămâne mătăsos și strălucitor, având o culoare intensă pentru mult timp.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.