Ziarul electronic al arădenilor

Creează atmosferă cu ajutorul unui mixer DJ ieftin, dar performant

Muzica bine aleasă și mixată, precum și sonorizarea de bună calitate sunt, cu siguranță, secretul unei petreceri reușite. De toate acestea este responsabil DJ-ul, care, pentru a crea atmosferă, are nevoie de pasiune pentru ceea ce face, de talent și de aparatură adecvată.

Un mixer DJ ieftin și bun este dispozitivul cel mai adecvat pe care îl poți folosi dacă faci primii pași în cariera de entertainer.

Și pentru că este foarte probabil să nu ai încă o cultură solidă în materie de sisteme audio, nici cunoștințe de tehnică acustică, te ajutăm noi cu informațiile de bază de care ai nevoie în această etapă. Parcurgând acest “abc” în materie de mixere audio, ulterior vei putea alege mai ușor modelul potrivit.

Ce model de mixer DJ alegi dacă ești la început de carieră?

Mixerul audio este un aparat care are rolul de a prelua semnalul acustic din diferite surse, de a-l combina și procesa, direcționându-l către difuzoare. Cu ajutorul unui mixer DJ modern poți armoniza sunete ce provin din mai multe surse și, în același timp, poți elimina erorile și sunetele nedorite. De asemenea, poți folosi consola de mixaj audio și pentru înregistrări.

În ceea ce privește modelele pe care le găsești în magazinele de profil, există trei categorii de mixere între care ai de ales:

  • analogice,
  • digitale și
  • hibride.

Primele două (analogice și digitale) se deosebesc prin modalitatea de procesare a semnalului (analogic/digital), iar mixerele hibride sunt aparate de ultimă generație, care pot primi și oferi semnal digital și analogic în același timp, garantând o experiență auditivă de excepție. Însă și prețurile lor sunt pe măsura performanțelor pe care le oferă.

Așa cum precizam în primele rânduri ale articolului, pentru cineva care se află la început de drum în industria muzicală și care învață secretele acestei meserii, cea mai recomandată variantă ar fi un model de mixer DJ ieftin. Asta nu înseamnă însă că nu poți opta pentru un mixer actual, digital, care oferă marele avantaj că este mult mai mic și mai ușor de transportat decât clasicele DJ mixere analogice. Un alt atu pe care îl ai dacă mergi pe varianta unui echipament digital este acela că vei beneficia de o multitudine de efecte pentru sunet și de numeroase funcții interesante.

Ideal pentru a mixa muzică în localuri mai mici sau la petreceri este și un DJ mixer audio amplificat. Printre punctele forte care-l recomandă pentru a fi folosit în munca de DJ, se numără designul mic, ușor și compact, precum și faptul că dispune de amplificare.

La SoundStil găsești DJ mixerul la care visezi!

Indiferent că ești la început în activitatea de DJ sau că ai deja o carieră de succes ca entertainer, soundstil.ro este locul de unde îți poți achiziționa orice fel de echipament din categoria mixerelor profesionale. Toate modelele comercializate de acest magazin online renumit sunt produse de înaltă calitate, la prețuri corecte.

De exemplu, mixerul DJ Allen & Heath Xone:43, creat pentru DJ-ii și conservatorii muzicii electronice, are 4+1 canale care oferă cea mai bună calitate audio analog, incluzând legendarul filtru Xone cu control de rezonanță, egalizator pe 3 benzi, crossfader cu setări pentru 3 curbe și X:FX pentru send/return către unitatea de efecte favorită. Prețul acestui atractiv mixer DJ este unul accesibil, de aproximativ 3.000 de lei.

Pentru multe alte modele de mixere și echipamente profesionale, intră pe soundstil.ro și alege cu încredere!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.