Ziarul electronic al arădenilor

Bucătăriile moderne – spații luminoase, în care fiecare element este ales cu grijă

Cu toții ne dorim o bucătărie funcțională, perfect amenajată și în permanență curată. De la dorință până la a pune în practică este însă drum lung. Alegerea mobilierului și a electrocasnicelor ideale pentru cele mai frumoase bucătării moderne se dovedește a fi dificilă, mai ales atunci când ești nevoit să faci anumite compromisuri pentru a te încadra în buget.

Pentru a obține toate acestea va trebui să te îndrepți către designul modern, caracterizat de minimalism, eleganță și simț practic. În teorie, totul pare simplu și ușor de realizat. Dar ce ar trebui să faci concret pentru a obține o bucătărie modernă?  Pentru a pune la punct un astfel de spațiu trebuie să urmezi reperele caracteristice ale stilului modern: linii simple, aerisire și luminozitate, mobilier elegant și electrocasnice multifuncționale, de ultimă generație.

Bucătării moderne – particularități

Dacă deja ai aruncat o privire pe modelele de bucătării moderne prezentate în mediul online, pe diverse site-uri de profil, probabil că ai observat și tu anumite detalii, cum ar fi:

  • Lipsa mânerelor – mai multă eleganță mobilierului

Inspirat până într-un anumit punct din estetica nordică, acest truc de design interior oferă o eleganță aparte bucătăriei. Beneficiile estetice ale lipsei mânerelor se remarcă în special la exterior, prin suprafața perfect plană și prin maximizarea optică a spațiului. Nici beneficiile de ordin funcțional nu sunt de trecut cu vederea, mecanismele de deschidere ascunse putând fi activate printr-o simplă apăsare a ușilor sau prin simpla tragere.

  • Mobilierul cu aspect texturat de lemn – mereu în tendințe

Dacă îți închipui că lemnul, material natural folosit adesea în decorul vintage sau tradițional, nu își are locul într-o bucătărie modernă, te înșeli. Ca unul dintre cele mai iubite materiale de către designerii de interior, lemnul poate căpăta un aspect cu totul actual atunci când este folosit pentru a confecționa mobila pentru o bucătărie modernă. În urma prelucrării, un corp de mobilier realizat în texturi de lemn va fi mat, perfect finisat, urmând ca în urma vopsirii și accesorizării corespunzătoare acesta să se încadreze perfect într-un spațiu modern.

  • Negrul – crearea unui spațiu sofisticat

Ai observat vreodată cum în decorul celor mai multe modele de bucătării moderne  există întotdeauna acel accent de negru, care îi oferă întregului spațiu un aspect sofisticat și rafinat? Acest efect va fi cu atât mai pronunțat cu cât paleta cromatică dominantă la nivelul bucătăriei este una deschisă, neutră. Cu toate acestea, un accent de negru își va găsi întotdeauna loc într-un decor, indiferent de culorile din care acesta este compus, oferindu-i profunzime și, desigur, puțin mister.

  • Suprafețele lucioase – amplificarea vizuală a spațiului

Fiind poate una dintre cele mai definitorii trăsături ale unei bucătării moderne, suprafețele lucioase aduc un aer elegant și o luminozitate aparte, creând senzația de mai mult spațiu. Noțiunea de suprafețe lucioase se referă deopotrivă la blat, cât și la electrocasnicele de ultima generație care, pe lângă faptul că sunt realizate din materiale care reflectă lumina, au și un design care uneori șochează prin extravaganță.

  • Mobilierul pe comandă – siguranța obținerii unei bucătării perfecte

Pentru ca spațiul din cadrul bucătăriei să fie optimizat la maxim, cea mai eficientă soluție pentru amenajarea acestuia o reprezintă alegerea mobilierului pe comandă.  Pentru asta însă vei avea nevoie de măsurători exacte și de recomandări din partea specialiștilor referitoare la cele mai potrivite locuri de amplasare a aparatelor electrocasnice, astfel încât utilizarea acestora să fie sigură.

KUXA studio – casa celor mai frumoase proiecte de bucătării moderne

Specializată în conceperea unor modele superbe de bucătării moderne de apartament și de casă, compania KUXA studio este locul în care poți găsi ceea ce îți dorești: bucătăria perfectă.

Bucătăria perfectă este cea care răspunde cel mai bine necesităților tale și reușește, prin fiecare mic element ce o compune, să îți reflecte personalitatea. Fie că dorești o încăpere amenajată în stil clasic sau una modernă, care epatează prin culoare sau forme deosebite, KUXA studio se asigură că vei obține cele mai bune rezultate. De aceea, îți pune la dispoziție o paletă largă de soluții de amenajare și o varietate de materiale, atât pentru mobilier și blaturi, cât și pentru electrocasnicele de ultimă generație și sanitare.

Pentru KUXA studio TU ești important. Prin urmare, între tine și designer există o comunicare permanentă, se încurajează feedback-ul, iar în funcție de acesta, echipa continuă să-și perfecționeze serviciile și să ofere fiecărui client nu doar bucătăria de vis, ci și o experiență memorabilă.

Descoperă modelele de bucătării moderne KUXA studio și programează-ți o vizită în unul dintre showroom-urile companiei pentru a afla toate informațiile de care ai nevoie!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.