Ziarul electronic al arădenilor

Cum curatam casa de miros de tutun?

Spre deosebire de tigara electronica, tigara clasica emana un miros puternic de tutun care ramane impregnat in peretii casei, perdele, tesaturi, haine sau chiar si parul fumatorilor.

De aceea, chiar daca fumatorii sunt obisnuiti cu acest lucru, sunt momente in care chiar si acestia se arata deranjati de mirosul de tigara. Afla in cele ce urmeaza care sunt cele mai eficiente metode prin care poti sa elimini mirosul de tutun dintr-o casa.

Sfaturi practice pentru a aerisi si curata casa

Curatenia obisnuita intr-o casa in care se fumeaza se aseamana foarte mult cu o curatenie generala dintr-o casa de nefumatori sau de fumatori de tigari electronice. Spre exemplu, daca vapezi tigari electronice de la Voore este suficient sa stergi praful, sa dai cu aspiratorul si sa aerisesti o incapere. Daca insa in camera respectiva se fumeaza tigari obisnuite, curatenia devine mult mai amanuntita.

  • In primul rand, pentru a scapa de mirosul de tigara, trebuie eliminata sursa principala. Aceea este scrumiera care, chiar daca are o singura tigara consumata in ea, va emana constant un miros neplacut si puternic de tutun. Verifica insa inainte de a goli scrumiera daca toate tigarile sunt stinse bine. Altfel, poate porni un mic incediu de la cosul de gunoi. Scrumiera trebuie apoi spalata pentru a indeparta orice urma de tutun.
  • Aerisirea constanta a camerei in care se fumeaza. In acest fel, mirosul de tutun nu are timp sa se impregneze in tesaturi si in pereti.
  • Spalarea frecventa a textilelor din casa. Fumatorii care fumeaza intr-o incapere trebuie sa spele mult mai des covoarele, perdelele, fetele de perna sau chiar si tesaturile canapelei sau a fotoliilor.

Produse eficiente impotriva fumului de tigara

Mirosul de tigara este unul dintre cele mai greu de eliminat, spre deosebire de praf, murdarie sau chiar calcar. De aceea, pentru a indeplini cu succes aceasta misiune, trebuie sa te inarmezi cu rabdare, perseverenta si nu in ultimul rand, cu produsele potrivite.

  • Nisipul de scrumiera este un nisip ce se pune direct in scrumiera si absoarbe mirosul emanat de scrum.
  • Odorizantele de camera ce absorb si elimina mirosurile neplacute, printre care si cele de tigara.
  • In cazul in care nu ai la dispozitie produse special destinate, poti apela oricand cu succes la otet si bicarbonat de sodiu. Otetul pus in mici recipiente si lasat prin toata casa contribuie la eliminarea mirosului de tigara. Pe de alta parte, bicarbonatul de sodiu, presarat pe tesaturi, lasat sa actioneze 24 de ore iar apoi aspirat poate face minuni in ceea ce priveste covoarele sau canapelele dintr-o casa.

Tine cont insa ca fumul de tigara nu afecteaza numai obiectele dintr-o incapere. Peretii, tocurile usilor, intrerupatoarele, toate acestea au de suferit in urma fumatului in camera respectiva. Ori daca o curatenie generala este mai usor de facut, renovarea intregii case este automat mai costistor si mai greu de realizat.

Odata ce ai curatat casa de mirosul neplacut, poti lua in calcul folosirea de tigari electronice. Acestea pot fi privite ca alternativa mai sanatoasa, mai economica si nu in ultimul rand, mai parfumata.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.