Ziarul electronic al arădenilor

25 de migranți, găsiți ascunşi în autovehicule la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat douăzeci şi cinci de persoane din Turcia, Palestina, Irak, Egipt şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosindu-se de metode diferite de ascundere în mijloace de transport – portbagajul unui autoturism, axa unei semiremorci şi compartimentul de marfă al unui microbuz.

Astfel, în cursul nopții de duminică spre luni, în jurul orei 00.45, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc H.O., în vârstă de 49 ani, care conducea un autoturism Mercedes Benz, înmatriculat în România.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoturismului au fost descoperite ascunse în portbagaj, trei persoane.

O oră mai târziu, la același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc T.H., în vârstă de 47 ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Turcia și care  transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia – Germania.

Şi în acest caz poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul microbuzului au fost descoperite în compartimentul marfă, douăzeci de persoane.

La ora 4.45, tot PTF Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă 29 ani, care conducwa un ansamblu rutier format din cap tractor marca şi o semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta fructe, pe ruta Turcia – Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel au fost descoperite ascunse, pe axa semiremorcii, două persoane.

În toate cele trei cazuri, persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele trei grupuri erau formate din douăzeci şi cinci cetățeni străini, nouăsprezece bărbaţi şi şase minori, provenind din Turcia, Palestina, Irak, Egipt şi Siria. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, iar minorii de 16 şi 17 ani, care  au declarat că doreau să ajungă vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii afro-asiatici, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun“, a informat Poliția de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.