Ziarul electronic al arădenilor

Cum alegi încălțămintea de bună calitate

Ai de gând să achiziționezi o pereche de pantofi? Pentru a lua cea mai bună decizie, trebuie să fii sigură că vei cumpăra produse durabile și impecabile, care să-ți garanteze confortul.

Încălțămintea de calitate reprezintă baza unei ținute, de aceea poți alege modele care se fac remarcate printr-un material bun și un design care să pună în evidență outfitul.

Nu știi cum să cumperi cele mai bune perechi de pantofi? Ține cont de criteriile următoare, care te ajută să alegi încălțăminte de calitate, pe care să o porți cât mai mult timp.

Alege pantofi din materiale de înaltă calitate

Primul criteriu de care să ții cont în achiziționarea pantofilor de calitate este materialul. Este indicat să optezi pentru încălțăminte de piele sau piele întoarsă, respectiv bumbac sau pânză, în cazul încălțărilor sport. Cea mai folosită este încălțămintea din piele, care are numeroase avantaje:

  • Încălțămintea din piele este mai rezistentă decât cea confecționată din orice alt material și o poți purta ani la rând.
  • Pielea naturală își păstrează aspectul și forma, pe când pantofii din imitație de piele nu garantează întotdeauna confortul, mai ales că materialul tinde să se lase foarte mult și să arate inestetic .
  • Pantofii din piele naturală se pot repara mult mai ușor, fie că este vorba despre cusături sau de zgârieturi ușoare.
  • Nu în ultimul rând, în cazul încălțămintei din piele, picioarele vor transpira mai puțin. Verifică noile modele de la Rieker, cu ajutorul cărora să poți să compui outfituri cool pentru orice eveniment.

Poartă încălțăminte confortabilă

Încălțămintea de calitate trebuie să fie și confortabilă, să o poți purta nu doar de dragul celor mai noi trenduri în modă. Talpa trebuie să se potrivească picioarelor tale, să faciliteze mișcarea și să absoarbă șocurile, indiferent de tipul de teren pe care calci.

Mai mult, pantofii pe care îi cumperi trebuie să fie comozi și la nivelul degetelor, să nu te strângă. Pe cât posibil, încearcă să alegi încălțăminte flexibilă, mai ales dacă ești pasionat de pantofii sport, pe care îi porți la sală sau în parc, pentru alergare.

Cumpără mărimea potrivită pentru încălțăminte

Doar atunci când îți cumperi încălțăminte de mărimea potrivită vei reuși să te simți confortabil. De aceea, nu trebuie ca pantofii cumpărați să te strângă sau să-ți fie prea largi și să iasă din picioare. Doar dacă îți cunoști foarte bine piciorul vei alege cea mai potrivită încălțăminte pentru tine.

La fel de importantă este și forma arcului piciorului, pentru a obține un confort sporit în timpul mersului. Nu știi ce formă are piciorul tău? O poți afla ușor, cu ajutorul unui coli de hârtie, pe care să așezi picioarele ușor umede. Acest lucru îți va dezvălui în ce formă ți se arcuiesc tălpile. Dacă poți vedea cea mai mare parte a piciorului pe coala de hârtie, arcuirea este probabil scăzută, în timp ce o urmă ștearsă a piciorului dezvăluie o arcuire înaltă. În funcție de acest criteriu poți alege cea mai bună încălțăminte pentru tine.

Un alt truc pentru alegerea încălțămintei? Asigură-te că pantofii ți se potrivesc perfect! Probează-i pentru a vedea dacă te simți confortabil, dacă sunt buni ca mărime și cât de mult spațiu de mișcare au degetele. Indiferent cât de bine ar arăta o pereche de pantofi, mizează în primul rând pe confort și nu ai cum să greșești. Verifică toate etichetele și cusăturile, pentru a observa dacă pantofii au vreun defect. Dacă există, nu te sfii să returnezi produsul, pentru a primi un model nou.

Achiziționează încălțăminte rezistentă și versatilă, din materiale de calitate, care să-ți ofere tot confortul de care ai nevoie!

sursa foto: www.pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.