Ziarul electronic al arădenilor

Cum alegem blatul de bucătărie pentru a-l integra perfect în spațiul alocat

Alegerea unui blat de bucătărie potrivit casei tale poate fi, uneori, dificilă, mai ales dacă intenționezi să-l păstrezi un timp îndelungat. Blatul este piesa centrală a bucătăriei și, din acest motiv, e nevoie de o decizie sigură și concisă, tocmai pentru ca banii tăi să fie bine investiți.

Dacă ești în căutarea unui blat de bucătărie, iată câteva aspecte la care trebuie să dai dovadă de atenție.

Materialul

Materialul din care este realizat blatul de bucătărie este foarte important. Vei avea nevoie de unul durabil și rezistent, care să nu se deterioreze rapid în timp. Din acest punct de vedere, piatra naturală pare a fi cea mai bună soluție, pentru că întrunește toate cerințele de rezistență și durabilitate. Poți alege blaturi de bucătărie din marmură, din granit sau din travertin, în funcție de grosimea dorită și la dimensiunile necesare, deoarece fâșiile pentru blat se pot tăia din plăcile mari extrase de piatră naturală. Dacă îți dorești un model special, poți alege un blat de bucatarie de aici, știind că acesta va rezista peste ani, indiferent de solicitări.

Rezistența

Blaturile din piatră naturală sunt cele mai folosite, mai ales, în industria alimentară, deoarece sunt printre cele mai sigure la nivel de igienizare. Pe lângă faptul că sunt foarte rezistente și nu vor ceda șocurilor mecanice, ele sunt potrivite pentru cofetării, măcelării sau patiserii, acolo unde condițiile de igienă sunt maxime și trebuie respectate cu strictețe. Blaturile din piatră naturală se șterg și se dezinfectează cu ușurință, fiind ușor de întreținut datorită faptului că sunt dintr-o bucată și nu prezintă îmbinări sau rosturi. Nu în ultimul rând, aceste tipuri de blaturi sunt deosebit de estetice în mod natural și se potrivesc foarte bine, în orice tip de bucătărie.

Dimensiunile

Este important să știi dimensiunea exactă de care ai nevoie pentru blatul de bucătărie, pentru că, în unele situații, s-ar putea să fie nevoie să îmbini plăcile aferente. Firește, nu este cazul pietrei naturale, care se poate tăia la lungimi și de până la 3 metri, însă, pentru blaturile din lemn s-ar putea să fie nevoie să lucrezi pe secțiuni.

Culoarea

Deși poate părea un aspect mai puțin important, blatul de bucătărie trebuie să fie în concordanță cu cromatica bucătăriei. Astfel, dacă ai optat pentru o bucătărie albă, atunci marmura ar putea fi o soluție eficientă. Dacă ai bucătăria în nuanțe de negru, roșu sau alte culori mai îndrăznețe, granitul negru s-ar putea să fie exact ceea ce îți trebuie. Important este să faci asocierile de culoare astfel încât fiecare element al bucătăriei să scoată în evidență frumusețea acesteia.

Decuparea golurilor

Blaturile de bucătărie moderne includ adesea spațiul necesar pentru chiuvete sau plite. Dacă ai o bucătărie nonconformistă, iar electrocasnicele au dimensiuni diferite de cele uzuale, trebuie să te orientezi către materialele care pot fi personalizate. Vei alege, așadar, blaturile care se pot decupa la cerere și care nu vor arăta urât după această etapă. Din nou, piatra naturală câștigă detașat și la această categorie, deoarece imaginea după finisare și montare este cu totul deosebită.

Estetica

Alegerea unui blat de bucătărie după aspect nu este neapărat un moft, ci este, de fapt, o preferință personală pe care în era modernă se pune foarte mare accent. Dacă îți dorești un blat care să strălucească de curățenie în lumina spoturilor, atunci granitul este soluția. Dacă vrei o priveliște caldă, mai temperată din punct de vedere al luciului, atunci lemnul te poate ajuta să îți îndeplinești visul.

Acestea sunt doar câteva dintre criteriile după care poți alege un blat de bucătărie, iar produsele sunt, fără îndoială, atât de diversificate încât îți permit să alegi. În final, este indicat să reții că nu doar aspectul contează ci și funcționalitatea și confortul oferit în timp.

sursa foto: Material: Travertin Classic Cross Cut Polisat 3cm
https://www.piatraonline.ro/blat-travertin-classic-polisat-250-x-65-x-3-cm

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.