Ziarul electronic al arădenilor

COVID-19. Activitate suspendată şi amendă la un cămin de bătrâni din Arad

Autorităţile de sănătate publică din Arad au suspendat, luni, activitatea unui cămin de bătrâni din municipiu, unde a fost depistat un focar de COVID-19, fiind aplicată şi o amendă de 10.000 de lei, între altele pentru condiţiile igienico-sanitare neconforme.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat că au fost depistaţi infectaţi cu SARS-CoV-2 doi beneficiari ai căminului, din cei 17, dar şi doi angajaţi din rândul personalului de îngrijire.

Căminul este administrat de un ONG şi este situat în cartierul Gai, iar o echipă a DSP a făcut verificări, luni dimineaţă, găsind mai multe nereguli.

„A fost aplicată o sancţiune de 10.000 de lei pentru că nu au fost remediate deficienţe constatate la controalele anterioare şi pentru condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare“, a spus Timiş.

El a precizat că activitatea căminului a fost suspendată până la reorganizare, astfel încât să fie asigurate, între altele, spaţiului necesar fiecărui rezident, circuitul corespunzător la spălătorie, cabinet medical, dar şi produse biocide adecvate şi mobilier corespunzător, „o parte din cel existent fiind improvizat“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.