Ziarul electronic al arădenilor

Corespondenţă din Austria – Trecerea în noul an pe ritmuri de vals, la Viena

An de an, peste o jumătate de milion de oameni se întâlnesc în centrul Vienei atraşi de un program deosebit şi punciul ferbinte, aşteptând ca sunetele clopotului Catedralei „Sfântul Ştefan“ să anunţe Anul Nou. Conform tradiţiei, la Viena, trecerea în noul an se va face pe ritmuri de vals.

Şi în acest an, Revelionul poate fi sărbătorit la Viena sub cerul liber, pe traseul amenajat special pentru ultima zi a anului. Centrul oraşului se transformă într-o zonă de distracţie foarte căutată de turişti.

Pe traseul care porneşte de la Primărie şi pe străduţe înguste şerpuieşte până în inima oraşului, este garantată distracţia, deoarece pentru cea de-a 21-a petrecere în acest mod, organizatorii s-au pregătit cu muzică pentru toate gusturile şi cu show-uri deosebite.

Paleta cuprinde DJ-ei, karaoke, muzică pop şi rock live, dar şi muzică clasică. Un program special pentru copii a fost pregătit, pentru ca nici cei mici să nu se plictisească în cea mai lungă noapte a anului.

De partea gastronomică se vor ocupa cei în jur de 70 de comercianţi care au închiriat căsuţe din lemn, unde vor fi pregătite fel de fel de bunătăţi pentru Revelionul în aer liber.

Cei care vor întâmpina anul 2011 în centrul Vienei sunt invitaţi să păstreze tradiţia în faţa Primăriei (Rathausplatz) şi să treacă în noul an pe ritmuri de vals, în special pe “Valurile Dunării”.

Anul acesta, în 31 decembrie, există posibilitatea ca, de la ora 14.00, să se exerseze valsul sub îndrumarea competentă a şcolii de dans vieneze, care oferă lecţii pentru cei interesaţi, indiferent de vârstă. Tot acolo se va putea urmări, a doua zi, pe un ecran uriaş, renumitul concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena şi se va putea servi micul dejun în faţa Primăriei.

Programul de Revelion la Viena începe la ora 14.00, cu lecţii de vals, continuă, la miezul nopţii cu show-uri, vals, dangăt de clopot şi se va termina în jurul orei 2.00.

La multi ani 2011!

(Rodica Roşca)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.