Ziarul electronic al arădenilor

Continuă să cadă tencuiala de pe clădirile din centrul Aradului

O bucată de tencuială de pe fațada unei clădiri din centrul municipiului Arad a căzut pe trotuar, iar jandarmii au izolat zona și au alertat autoritățile locale.

Incidentul a avut loc miercuri, în zona Podgoria. „Echipajul de jandarmerie aflat în serviciu a observat cum o bucată de tencuială s-a desprins de pe fațada unei clădiri punând în pericol siguranța trecătorilor din acea zonă. Jandarmii au luat de urgență măsura izolării zonei de pericol și alertarea organelor competente în vederea îndepărtării și celorlalte bucăți de tencuială ce stau să cadă“, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad.

Zilele trecute, fragmente de tencuială s-au desprins de pe unul dintre balcoanele Palatului Nuemann și au căzut pe trotuar. Nicio persoană nu a fost rănită. Poliţiştii locali au intervenit şi au împrejmuit zona.

Primăria Municipiului Arad atrage atenția asupra necesității intervenţiilor imediate în cazul imobilelor care din cauza stării avansatei de degradare, reprezintă pericole iminente pentru cetăţeni.

Municipalitatea a anunțat, de mai multe ori, că este dispusă să devină partener cu deţinătorii acestor proprietăţi, mai ales în cazul imobilelor unde deţine la rândul ei cotă parte.

„Primăria Muncipiului Arad acordă o  scutire de la plata impozitului timp cinci ani, celor care îşi reabilitează imobilele“, au anunțat autoritățile locale.

foto: IJJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.