Ziarul electronic al arădenilor

Conferință la Biblioteca Județeană. „Dimensiunea culturală a mondializării (de la planetă, la zona Arad – Zarand)”

Vineri, 17 mai 2024, începând cu ora 14.00, sala Astra a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad va găzdui Conferința – expunere cu titlul „Dimensiunea culturală a mondializării (de la planetă, la zona Arad – Zarand) în contextul actual. Implicații asupra spațiului, geografiei educaționale, procesului de învățare și asupra proiectelor cu inițiativă locală. Cărți și cursuri relevante”, susținută de  prof. dr. C. S. Octavian Mândruț, Centrul de Curriculum și Didactică.

Conferința – expunere se adresează cu deosebire profesorilor de geografie și își propune să abordeze elemente de actualitate științifică și educațională în contextul mondializării, ca paradigmă a lumii contemporane: perceperea spațiului, dimensiunea culturală a existenței cotidiene, regionările teritoriale, modificări ale mediului, învățarea centrată pe competențe, transdisciplinaritatea etc.

Sunt semnalate și prezentate peste 20 de lucrări relevante asupra domeniului. Este evocată posibilitatea unei formări continue și elaborarea unor lucrări cu participare colectivă pentru zona Arad – Zarand (județul Arad).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.